Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: Κανείς να μη δοκιμάζει τη δύναμή μας

Νέο μήνυμα προς τη Λευκωσία έστειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι "κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει τη δύναμή μας".

Δίνοντας συνέχεια στις χθεσινές του δηλώσεις, ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του τουρκικού και τουρκοκυπριακού λαού.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να σημειώσει με νόημα ότι είναι λάθος να νομίζουν πως "οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι θα παρακολουθούν τις προσπάθειες εξόρυξης των Ελληνοκύπριων, χωρίς να κάνουν τίποτα".

"Μην περιμένει κανείς

πως η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν θα κάνουν κάτι όταν εκείνοι θα κάνουν γεωτρήσεις αερίου πετρελαίου. Αυτό είναι αστείο δεν μπορεί να συμβεί. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο μας και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων. Κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ακάρ μετακινήθηκε με ελικόπτερο στην τουρκική φρεγάτα Γκελίκ η οποία συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Γιαβούζ, το οποίο κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

"Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων εναντίον των δικαιωμάτων μας. Από την αρχή λέμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης κάποιας απόφασης στην οποία δεν συμμετέχουμε κι εμείς" υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Ακάρ στην ομιλία του πάνω στην τουρκική φρεγάτα τόνισε πως "όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος μας η Τουρκία είναι εγγυήτρια δὐναμη. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα μας. Κάναμε αυτό που πρέπει κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε".

Πηγή: Capital.gr με πληροφορίες από Anadolu

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα