Νέα κομπίνα του Βενιζέλου σε βάρος του λαού και του κοινοβουλίου

Μια ακόμη απίστευτη «λαθροχειρία», που ισοδυναμεί με απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού και του Κοινοβουλίου της χώρας, διέπραξαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος και η Τρόικα, αυτή τη φορά για να επιβάλουν στον ελληνικό λαό πρόσθετες περικοπές κοινωνικών παροχών συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», η παράγραφος του ψηφισθέντος από την ελληνική Βουλή

Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (ΜΟΧΠ), η οποία προέβλεπε περικοπές συνολικού ποσού 2 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ στις δαπάνες για κοινωνικές παροχές την τριετία 2013-2015, τροποποιήθηκε από τον κ. Βενιζέλο και την Τρόικα, μετά την ψήφισή της από τη Βουλή, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε τελικά για περικοπές κοινωνικών παροχών συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ τη διετία 2013-2014!

Τα 2 κείμενα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο αγγλικό κείμενο του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, όπως αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή και έχει περιληφθεί στο ν. 4046/2012, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μία «αναθεώρηση των κοινωνικών προγραμμάτων με σκοπό να προσδιορίσει πρόσθετα μέτρα περικοπών ύψους 1% του ΑΕΠ που θα ληφθούν την τριετία 2013-2015».

Αν όμως ρίξει κανείς μια ματιά στην ίδια παράγραφο του αγγλικού κειμένου του νέου ΜΟΧΠ, το οποίο έχει προσαρτηθεί στις πρόσφατα δημοσιοποιηθείσες εκθέσεις αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα διαπιστώσει ότι το περιεχόμενο της παραγράφου έχει τροποποιηθεί σημαντικά εκ των υστέρων, δηλαδή μετά την ψήφιση του Μνημονίου από την ελληνική Βουλή! Σύμφωνα λοιπόν με το εκ των υστέρων τροποποιημένο κείμενο του ΜΟΧΠ, το οποίο λαμβάνει υπόψη της η Τρόικα και έχει υιοθετήσει και η τωρινή «πράσινη» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υπό τον κ. Φ. Σαχινίδη, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει δεσμευτεί για περικοπές κοινωνικών δαπανών  όχι 1% του ΑΕΠ ή 2 δισ. ευρώ την τριετία 2013-2015, όπως αναφέρει το ψηφισθέν από τη Βουλή κείμενο, αλλά για περικοπές κοινωνικών δαπανών 1,5% του ΑΕΠ ή 3 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.

Μεγαλύτερο «μαχαίρι»

Από το εκ των υστέρων τροποποιημένο κείμενο προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά έχει υποσχεθεί στην Τρόικα ότι οι περικοπές κοινωνικών επιδομάτων δεν θα είναι 2 δισ. ευρώ σε μία τριετία αλλά 3 δισ. ευρώ σε μια διετία! Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το ποσό των περικοπών σε επιδόματα και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα, το οποίο συμφωνήθηκε εκ των υστέρων μεταξύ Βενιζέλου και Τρόικας, θα είναι υψηλότερο κατά 50% από αυτό που ψήφισε η Βουλή της χώρας μας και θα πρέπει να εξασφαλιστεί σε 2 αντί σε 3 χρόνια που ψήφισε η Βουλή! Αυτό σημαίνει ότι, αν ληφθεί υπόψη το εκ των υστέρων τροποποιηθέν κείμενο του νέου Μνημονίου, η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα κληθεί να περικόψει 3 δισ. ευρώ από δαπάνες για κοινωνικές παροχές μέσα στη διετία 2013-2014, δ

Keywords
Τυχαία Θέματα