ΝΔ: Σε αποδρομή η κυβέρνηση Τσίπρα

16:04 8/8/2018 - Πηγή: Antinews

Την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν να προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης του Λαυρίου.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κρατάει στην πρώτη θέση των ευθυνών τον κ. Τσίπρα, οι εξαγγελίες περί κατεδάφισης αυθαίρετων χτισμάτων έρχονται ως μέσο παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών.

Μέσω, δε, απανωτών δημόσιων τοποθετήσεων, τα "γαλάζια” στελέχη επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του "για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι”, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, που χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα "θλιβερό πρωθυπουργό”, άνοιξε το... χορό των βολών. "Ποιος, εκτός από τους υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει τον νόμο; Ποιος εκτός από τους υπουργούς του και την περιφερειάρχη Αττικής, τον εμπόδισαν να προχωρήσει σε έργα που θα προστάτευαν τους πολίτες από φυσικές καταστροφές; Ο κ. Τσίπρας θέλει να αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Έλληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, και από αυτή δεν θα ξεφύγει”, τόνισε.

"Η διαχείριση Τσίπρα έδειξε ότι υπάρχει παντελής έλλειψη ανθρωπιάς... Ο κ. Πολάκης, ως υπουργός Υγείας είχε ενημερωθεί για τους νεκρούς και έπαιζε με το κινητό του”, επεσήμανε (Θέμα fm) ο αντιπρόεδρος της "γαλάζιας” παράταξης, Άδωνις Γεωργιάδης. "Ο κ. Τζανακόπουλος είναι ο βασικός υπεύθυνος για το σόου της Δευτέρας και της συνέντευξης τύπου της Πέμπτης. Αλλά είναι ο κολλητός του Τσίπρα και οι κολλητοί τη γλιτώνουν”, συμπλήρωσε, τη στιγμή που ο σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μακάριος Λαζαρίδης, ανέφερε, στη συνέντευξή του στο Capital.gr, πως ο κ. Τσίπρας "τελείωσε”, δίνοντας συνέχεια στον κύκλο της προσωπικής αποδόμησης του πρωθυπουργού.

"Κατ’ εξοχήν υπόλογος είναι ο κ. Τσίπρας και δεν απαλλάσσεται από το στίγμα μιας εκατόμβης νεκρών με καρατομήσεις και αποπομπές εκείνων που ο ίδιος υπερασπιζόταν για πολλές μέρες μετά την τραγωδία. Είναι, άλλωστε ο δράστης της ύβρεως που διεπράχθη τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου με τη χυδαία παράσταση της δήθεν σύσκεψης, όπου όλοι προσποιούνταν τους ανήξερους και συζητούσαν περί άλλα, αδιαφορώντας για όσα δραματικά συνέβαιναν την ίδια εκείνη στιγμή. Στην ανικανότητα, τον κυνισμό και την ύβρι, έρχεται τώρα να προσθέσει την απόπειρα συγκάλυψης με εκτροπή της συζήτησης στα αυθαίρετα. Θυμίζω λοιπόν τρία πράγματα: Πρώτον ο τελευταίος νόμος της Νέας Δημοκρατίας για τα αυθαίρετα προέβλεπε ρητά ότι αποκλείονται τακτοποιήσεις σε δασικές εκτάσεις και ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στην πολεοδόμηση. Το νόμο αυτό ανανέωσε πέντε φορές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αποδίδει τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση. Δεύτερον υπάρχουν δυο αποφάσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο του 2015, του κ. Βούτση και του κ. Κουρουμπλή, που επέβαλαν αναστολή προγραμματισμένων κατεδαφίσεων. Και τρίτον σήμερα υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης, που δεν εκτελέστηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης”, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

"Είναι παραπλανητικό αυτός ο οποίος ουσιαστικά ανέστειλε κάθε προσπάθεια κατεδάφισης να έρχεται τώρα να κουνάει το δάχτυλο σε αυτούς οι οποίοι ήταν σταθερά υπέρ των κατεδαφίσεων, και να μιλάει για την αυθαίρετη δόμηση όταν κάνανε καριέρα εμποδίζοντας κατεδαφίσεις, όταν κάνανε καριέρα απέναντι στις μπουλντόζες και όχι μόνο στο κομμάτι των κατεδαφίσεων αλλά και στο κομμάτι των επενδύσεων. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για αυτό και αυτή τη χρονική στιγμή είναι παραπλανητικό και είναι και ύβρις”, ήταν το σχόλιο (Παραπολιτικά fm) του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, τη στιγμή που η οδός Πειραιώς συνεχίζει να ζητάει όχι μόνο απτή απόδοση ευθυνών, αλλά και απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα