ΝΔ: Όσες κάλπες και να στήσει ο Τσίπρας, δε θα γλιτώσει τη συντριβή

Πολιτικά και επικοινωνιακά τείχη στην αγχώδη κυβερνητική επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας στο εσωτερικό μέτωπο ορθώνει η Νέα Δημοκρατία. Η σημερινή παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή, όπου θα παρέμβει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται ως συνέχεια της στρατηγικής διατήρησης των ιδιαίτερα υψηλών τόνων έναντι του οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο τόνος, δε, του επόμενου κύματος ασφυκτικού πρεσαρίσματος ξεκινάει από το Σκοπιανό, περνάει μέσα από την απλή αναλογική στην κάλπη για τους δήμους και τις περιφέρειες και φτάνει μέχρι το κομβικό σημείο της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να κρατάει τέμπο προσωπικής αποδόμησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με στόχο πρωταρχικό την ανάδειξη της κυβερνητικής αβελτηρίας σε άπαντα τα ανοιχτά μέτωπα.

Με την προσοχή του στραμμένη στις Βρυξέλλες και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μία ακόμα δημόσια τοποθέτηση, κρατώντας στο φως τις…γκρίζες ζώνες της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και τα ήδη παραγόμενα αποτελέσματα. "Πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στα Σκόπια την υποτιθέμενη Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση - και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών. Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε και μάλιστα σύντομα. Στις Βρυξέλλες, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος άνοιξαν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Παρέδωσαν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν. Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που "γαλάζιες" πηγές τόνιζαν πως πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας εκχώρησαν στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να αποκαλούνται Μακεδόνες και σε όλο τον κόσμο να τους αποκαλεί Μακεδόνες. "Δέχθηκαν αυτό που απέρριπταν εδώ και 27 χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Και το έκαναν παρά την απόλυτη αντίθεση και την κατακραυγή της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων που αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σαν όχλος ή ακροδεξιοί…Εμείς δε θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία, είτε σε αυτήν τη Βουλή, είτε στην επόμενη, εάν η κυβέρνηση αποδράσει και προκαλέσει εκλογές πριν από την κύρωση. Και θα εξαντλήσουμε κάθε πολιτικό και διαπραγματευτικό όπλο που διαθέτει η χώρα, για να μην εφαρμοσθεί αυτή η συμφωνία ή εάν δεν υπάρχει τότε αυτή η δυνατότητα να βελτιωθεί. Όλοι, ωστόσο, αντιλαμβάνονται ότι όσο δημιουργούνται τετελεσμένα, όπως το χθεσινό που ανοίγει την πόρτα του ΝΑΤΟ στη γειτονική χώρα, τα όπλα που διαθέτει Ελλάδα λιγοστεύουν", σχολιάζουν στην οδό Πειραιώς.

Στα του εσωτερικού σκηνικού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάλλει ευθέως κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας ως "ευτράπελα" όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τις διαρκείς αλλαγές στην ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. "Πρόκειται για την πιο κραυγαλέα απόδειξη του πανικού της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι εάν συμπέσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές ή ακόμη και με τις εθνικές εκλογές θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες. Ας μην έχει και σε αυτό αυταπάτες. Όσες κάλπες και να στήσει, όποτε τις στήσει, οι πολίτες θα του δείξουν το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου", σημειώνουν κύκλοι της οδού Πειραιώς, εκτιμώντας, παράλληλα, πως ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δε θα διστάσουν να διαλύσουν τη χώρα μήπως και αποφύγουν τη συντριβή τους.

"Αυτό θα συμβεί εάν προκαλέσουν τριπλές εκλογές. Θα μείνει για μήνες ακυβέρνητη η χώρα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς όλοι, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειάρχες και υποψήφιοι βουλευτές, θα μάχονται για την εκλογή τους. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα και μακάρι να μην επαληθευθεί το σενάριο της πλήρους ακυβερνησίας που διαφαίνεται να προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως και αποφύγει τη συντριβή του. Που δεν θα την αποφύγει ό,τι πλέον και αν σκαρφιστούν στα υπόγεια του Μαξίμου", τονίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα