ΝΔ: Η κυβέρνηση σιωπά στις συνεχείς καταγγελίες

Τέμπο συνεχούς επίθεσης κατά της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για την υπόθεση Καμμένου υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία. Στον απόηχο των τελευταίων παρεμβάσεων από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής

αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη και των κυρίων Βορίδη και Παναγιωτόπουλου, η οδός Πειραιώς πρεσάρει περαιτέρω τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή της να... έρθουν όλα στο φως και να απαντηθούν καίρια ερωτήματα της κοινωνίας.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, που πήρε σήμερα τη... σκυτάλη κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα, πως έφερε στη Βουλή και παρουσίασε πλαστά έγγραφα. "Το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει χρήματα. Ο κ. Καμμένος παρουσίασε πλαστά έγγραφα. Κανείς δεν έχει απαντήσει σε αυτό. Θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στον κ. Κοτζιά. Όση σύγχυση και να επιχειρηθεί να υπάρξει, το ΚΥΣΕΑ, δηλαδή η κυβέρνηση, έχει εγκρίνει μία συμφωνία με κυβέρνηση (της Σ. Αραβίας)", τόνισε η κ. Σπυράκη, για να προσθέσει ότι η Επιτροπή Εξοπλισμών είπε "ναι" σε μία συμφωνία κυβέρνησης προς κυβέρνηση, χωρίς μεσάζοντα.

Εστιάζοντας στη στάση των "γαλάζιων" ευρωβουλευτών στο ψήφισμα που σχετίζεται με το εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως η ΝΔ ψήφισε υπέρ του ελέγχου των εξαγωγών όπλων στην αραβική χώρα. "Ψηφίσαμε την πρόταση του ΕΛΚ και θέλαμε τη δική μας διατύπωση για το εμπάργκο όπλων", ανέφερε και στάθηκε στο στοιχείο πως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις την ώρα που το σκάνδαλο Καμμένου έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις. "Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχουν εισρεύσει χρήματα στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου. Όψιμα η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου", είπε η κ. Σπυράκη, την ώρα που τα ερωτήματα που κρατάει σε πρώτο πλάνο η Νέα Δημοκρατία γίνονται ασφυκτικά για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Για μία υπόθεση "γεμάτη σκοτεινές διαδρομές", με παρενέργειες για τη χώρα και το διπλωματικό σώμα έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος. "Η εθνική άμυνα και η εξωτερική πολιτική της χώρας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα από μία κυβέρνηση που νοιάζεται για το δικό της μικροπολιτικό συμφέρον και όχι αυτό της πατρίδας", επεσήμανε, ενώ μετά την ανάγνωση χτες των δύο απόρρητων εγγράφων στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε να εννοηθεί ότι η Σαουδική Αραβία δεν προχώρησε στην υλοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα για να μην δοθούν…μίζες.

"Από τον Απρίλιο του 2015 υπάρχουν και άλλες αποφάσεις για πώληση και άλλων πυρομαχικών προς την ίδια χώρα. Γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησαν ακύρωση και αυτών των συμφωνιών; Έχουμε δεύτερη απόφαση απόδειξη υποκρισίας. Άρα αυτό που πάει να γίνει είναι το άδειασμα Καμμένου επειδή τους ξεσκεπάσαμε", σημείωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής και βουλευτής, Κώστας Τασούλας.

Στο…δια ταύτα, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί την κυβέρνηση για υποκριτική ευαισθησία στο θέμα της επιβολής εμπάργκο στη Σαουδική Αραβία. Αιχμή των "γαλάζιων" είναι πως το…στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ξεφύγει για το θέμα της πώλησης των βλημάτων καλυπτόμενο πίσω από το τελευταίο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, όπως τονίζουν στην οδό Πειραιώς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν γνωστό ότι είχε εκδώσει ανάλογο ψήφισμα που ζητούσε εμπάργκο από τον περασμένο Φεβρουάριο, με την κυβέρνηση παρόλα αυτά να φέρνει το deal στη Βουλή και να το υπογράφει με τον κ. Παπαδόπουλο.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα