ΝΔ: Εξεταστική για τα capital controls, τώρα!

15:19 5/7/2016 - Πηγή: Antinews

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μετά από εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και του έθεσε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και τη σύγκληση της Ολομέλειας για τη συζήτηση του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά τα αίτια που οδήγησαν στην επιβολή των capital controls.

Αμέσως

μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επισκέφθηκα σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση και του έθεσα τα εξής θέματα:

Πρώτον, το ζήτημα της σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όσον αφορά τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στην επιβολή των capital controls.

Θυμίζω ότι σήμερα είναι η επέτειος ενός χρόνου από αυτό το γεγονός.

Η Νέα Δημοκρατία είχε στείλει σχετική επιστολή στις 30 Μαρτίου. Και, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, όφειλε αμέσως να έχει προχωρήσει η σχετική συζήτηση.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν επιθυμεί αυτήν τη συζήτηση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής με διαβεβαίωσε, αυτή τη φορά, ότι θα έρθει σε επαφή με την Κυβέρνηση και το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει για συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από το τέλος Ιουλίου.

Έθεσα, επίσης, στον Πρόεδρο της Βουλής το ζήτημα της κακής νομοθέτησης. Δηλαδή, της υποβολής εκατοντάδων τροπολογιών και νομοτεχνικών μεταβολών, που δεν είναι νομοτεχνικές μεταβολές, αλλά είναι κρυμμένες τροπολογίες από την Κυβέρνηση και τους βουλευτές της πλειοψηφίας κατά τη συζήτηση των νομοθετημάτων. Δεν έχει υπάρξει τέτοιο προηγούμενο στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μιλάμε για εκατοντάδες τροπολογίες. Για δεκάδες, πολλές φορές, τροπολογίες σε κάθε νομοθέτημα.

Επίσης, υπενθύμισα στον Πρόεδρο της Βουλής την επιστολή την οποία του έχει απευθύνει επί των θεμάτων αυτών ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα