ΝΔ: Έκλεισε για τα καλά η πόρτα της εξόδου για τον Μάριο Σαλμά;

11:57 1/3/2018 - Πηγή: Antinews

Λήξαν, τουλάχιστον μέχρι να έρθει για τον ίδιο το βουλευτή και πρώην υπουργό ο επόμενος… κάβος, θεωρείται στη Νέα Δημοκρατία το ζήτημα του Μάριου Σαλμά.

Στον απόηχο της κατάθεσης του αιτήματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα θέσει στο μικροσκόπιό της τους κυρίους Κουρουμπλή, Ξανθό

και Πολάκη, η απόφαση Σαλμά να μη συνυπογράψει το "γαλάζιο" κείμενο ήχησε συναγερμό στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς.

Οι ώρες που ακολούθησαν μετά την κίνηση του βουλευτή και πρώην υπουργού ήταν κομβικές. Με τις διαρροές, μάλιστα, πηγών της Νέας Δημοκρατίας να…σκιαγραφούν την εσωτερική ένταση και τη διάχυτη ενόχληση σε επίπεδο ηγετικής ομάδας ("επικοινωνήστε με τον κ. Σαλμά, προκειμένου να σας εξηγήσει γιατί δεν υπογράφει", σχολίαζαν κύκλοι της παράταξης) ο δρόμος της παραπομπής στα αρμόδια όργανα, με το ερώτημα της διαγραφής φαίνεται πως είχε ανοίξει για τα καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν φωνές που τάχθηκαν υπέρ της διαγραφής του πρώην υπουργού και βουλευτή του κόμματος. Ωστόσο, το momentum και το στοιχείο πως μία κίνηση διαγραφής του Μάριου Σαλμά θα έστρεφαν το ενδιαφέρον την κοινής γνώμης στα εσωτερικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται πεσμένη σε πολιτικό και επικοινωνιακό καναβάτσο ήταν τα κομβικά όρια που διέλυσαν τα πυκνά σύννεφα. Όπως και μία διευκρινιστική δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ήρθε μετά από ένα κύκλο τηλεφωνικών συνομιλιών με στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

"Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis.

Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία", σημείωσε, στη δήλωσή του, ο κ. Σαλμάς, με το κλίμα να αποφορτίζεται. Ή τουλάχιστον να αποφορτίζεται μέχρι το επόμενο ορόσημο. Και ποιο είναι αυτό; Η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει…

Προς το παρόν, ο βουλευτής και πρώην υπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει, όταν έρθει στο προσκήνιο η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος θα κληθεί να την ψηφίσει. Κι εκεί είναι άγνωστο κατά πόσο θα βρεθεί στο "στρατόπεδο" της οδού Πειραιώς λύση συμβιβαστική, όπως η χθεσινή που κράτησε τον κ. Σαλμά εντός της ομάδας, καθώς εάν δε συνταχθεί με τη γραμμή της παράταξης, η διαγραφή του θεωρείται από πολλούς δεδομένη. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, έχει στείλει το μήνυμα. "Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια διχασμού.

Με πυγμή, αλλά και με σοβαρότητα. Με αυτοπεποίθηση και βέβαια με ενότητα. Και την ώρα αυτής της τελευταίας μάχης που δίνουμε, πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, απαιτώ από όλους απόλυτη συστράτευση. Δεν θα λύσουμε τις εσωτερικές διαφωνίες, προσωπικές και πολιτικές, που αυτονόητο είναι να υπάρχουν σε κάθε μεγάλο Κόμμα, την ώρα που η Παράταξη δέχεται μια άθλια και συκοφαντική επίθεση. Δίνουμε τον αγώνα όλοι μαζί. Αυτό απαιτεί η κομματική μας βάση. Και αυτό θα κάνουμε", είχε τονίσει, απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα