"Ναι" επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ στο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Η έκπληξη που επεφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για το κατεπείγον νομοσχέδιο με το οποίο μειώνεται άμεσα από τον Αύγουστο ο ΕΝΦΙΑ και βελτιώνεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, προκάλεσε μεν αμηχανία στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην επί της αρχής, υπερψήφισή του.

Το "σήμα" έδωσε ο κ. Τσίπρας

κατά τις δικές του παρεμβάσεις στην Βουλή, σημειώνοντας επανειλημμένως πως ό,τι είναι επωφελές για τους Πολίτες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα το στηρίζει ( αφήνοντας διαρκείς αιχμές για τη στάση της Ν.Δ όταν βρισκόταν στα αντιπολιτευτικά έδρανα).

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου που φέρνει η Κυβέρνηση άρον-άρον ώστε να προλάβουν οι μειώσεις να συμπεριληφθούν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στα τέλη του Αυγούστου, θα είναι βάσει των ίδιων πληροφοριών, επί της αρχής.

Στην Κουμουνδούρου θα "ξεσκονίσουν" τις διατάξεις του , έχοντας αρχίσει ήδη να εξαπολύουν μύδρους για τη σκοπιμότητα των μειώσεων.

"Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους" είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας την κριτική του για τις σχετικές πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στην επιβάρυνση με 300 εκατ. του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να ελαφρύνουν τα "ρετιρέ".

"Σήμερα η ΝΔ διατηρεί το κεκτημένο του ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις ως 30% για χαμηλές και μεσαίες ιδιοκτησίες από το 2019, αλλά επιλέγει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με σχεδόν 300 εκατ. ευρώ για να ελαφρύνει τις ιδιοκτησίες άνω του 1 εκατ. ευρώ που θα έχουν μειώσεις 10%" είναι το δια ταύτα του σχολίου της Κουμουνδούρου στις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις.

Παρότι στην Κουμουνδούρου έχει ληφθεί η απόφαση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να υπερψηφίσουν επί της αρχής το πρώτο κυβερνητικό φορολογικό νομοσχέδιο, τούτο δεν πρόκειται να γίνει χωρίς να ...χαλάσουν τον κόσμο για συγκεκριμένες διατάξεις του, επιμένοντας στα περί ταξικού προσήμου υπέρ των οικονομικά εύρωστων, από την Κυβέρνηση.

Στις αιτιάσεις Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε τους τόνους, απαντώντας ότι η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την ανασύνταξη της μεσαίας τάξης, την οποία διέλυσε επί των ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΗ και άσυλο

Εν τω μεταξύ, άρχισαν ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ να "ακονίζουν" τα μαχαίρια τους για την ΔΕΗ.

Ο πρωθυπουργός είπε χθες πως είναι πατριωτικός στόχος η διάσωση της ΔΕΗ και αν χρειαστεί να πουληθούν περιουσιακά στοιχεία της ώστε να σωθεί η εταιρεία, η κυβέρνηση θα το κάνει, γεγονός που "διάβασαν" στον ΣΥΡΙΖΑ ως σινιάλο για "ξεπούλημα των φιλέτων" της ΔΕΗ και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Πεδίον δόξης ... λαμπρό για την αμήχανη Κουμουνδούρου προκειμένου να ξεδιπλώσει τον αντιπολιτευτικό της "οίστρο", είναι και η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα που προωθεί ταχέως η Κυβέρνηση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη τα "νταούλια" όπως αποδεικνύεται και από τις κινητοποιήσεις στις οποίες καλεί η Νεολαία του κόμματος.

"Το άσυλο αποτελεί ασπίδα και διασφαλίζει το πανεπιστήμιο ως έναν ζωντανό κοινωνικό χώρο. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους νέους ανθρώπους να σταθούμε απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο. Υπερασπιζόμαστε το άσυλο! Υπερασπιζόμαστε Δημοκρατία και Ελευθερία! Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, την Τρίτη 23 Ιουλίου, για την υπεράσπιση του ασύλου", αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα