Να μην γίνει η Κρήτη, Ικαρία!

Την ορολογία του Πρωθυπουργού για το (τελευταίο) «μίλι» υιοθέτησε και ο συντοπίτης του Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Κρήτης (Ρέθυμνο).

«Η Κρήτη χωρίζεται με πολλά μίλια» (από την υπόλοιπη Ελλάδα) λέει ο Γρύλλος Παπαδάκης και δείχνει φωτογραφίες από τα ψόφια ζώα της κτηνοτροφικής μονάδας του που έχουν ψοφήσει από… «ασιτία».

Οι τιμές των ζωοτροφών στην Κρήτη

αυξήθηκαν μέσα στην πανδημία και «όταν έχεις να διαλέξεις ποιόν θα ταΐσεις , τα παιδιά σου ή τα πρόβατα, διαλέγεις τα παιδιά σου και έτσι τα ζώα ψοφάνε από ασιτία».

«Η νταλίκα για να πάει και να έρθει στον Πειραιά θέλει 2.000 ευρώ. Και ο έμπορας σου λέει, πουλάω τόσο την ζωοτροφή, θες παίρνεις, θες δεν παίρνεις».

Και συμπληρώνει: «Το ζωϊκό βασίλειο δεν είναι όπως η ελιά η το αμπέλι που αν δεν τους βάλεις λίπασμα δεν παθαίνουν τίποτα. Το ζώο αν δεν το ταΐσεις για δύο ημέρες, το βλέπεις χάνει κιλά και πεθαίνει από ασιτία. Αλλά είναι ντροπή να λέμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στην Ελλάδα πεθαίνουν τα ζώα από την πείνα».

Ο πρωτογενής τομέας υποφέρει στην Κρήτη λέει ο Γρύλλος Παπαδάκης «η τιμή από το γάλα έχει πέσει, θες να το πουλήσεις στο τυροκομείο, αλλά όταν ο τυροκόμος έχει τυρί απούλητο πηγαίνεις από την φτώχεια στην… φτώχεια».

«Στείλαμε υπόμνημα στο Σπύρο Λιβανό, απάντηση δεν πήραμε, δεν ξέρω γιατί. Η πόρτα του υπουργείου ανάπτυξης πρέπει να είναι ανοιχτή!».

Και το καλύτερο για το τέλος: «Τα τέσσερα χρόνια διανύονται και φεύγουν γρήγορα. Ο Έλληνας έχει ένα καλό. Δεν γοργοξεχνάει…».

Υ.Γ-1 Οι αρμόδιοι σύμβουλοι μπορούν να έχουν μια πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Κρήτης ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και ενδεχομένως η επικοινωνιακή διαχείριση αυτού του δύσκολου θέματος κάνοντας κλικ εδώ.

Υ.Γ-2 Ακολουθεί το σχετικό VIDEO με την συνέντευξη του Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλου Παπαδάκη (διάρκεια 14 λεπτά).

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα