Να μην χαθεί μια ακόμη ευκαιρία!

Όπως μας πληροφόρησε ο και ποιητής Νίκος Δένδιας «Ο Σύριζα είναι ράκος, έρχεται ο Κυριάκος». Να φανταστούμε ότι αυτό το ευφάνταστο δίστιχο θα το χρησιμοποιήσουν και προεκλογικά γιατί είναι ένα σύνθημα σαν κι αυτά που ξεσηκώνουν τον κόσμο, που δίνουν ελπίδα και όραμα.

Αλλά σοβαρά τώρα. Έτσι εμπνέεται ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας; Με χαζοτραγουδάκια και με ένα πρόγραμμα το οποίο ανάθεμα κι αν έχει καταλάβει τι θα κάνει ο Κυριάκος όταν μας τελειώσει το ράκος;

Η ΝΔ δεν μαθαίνει

από τα λάθη της. Ούτε τέσσερα χρόνια δεν πέρασαν από τότε που ήταν στην εξουσία. Από τα λάθη που έκανε και που τελικά οδήγησαν τον κόσμο να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ιστορίας. Γιατί μπορεί ο Τσίπρας να είναι απατεώνας αλλά έβαλε το χεράκι της και η Νέα Δημοκρατία.

Η έλλειψη σχεδίου, η πλήρης παράδοση στην τρόικα και μετά στους λαϊκιστές του κόμματος, οι διχασμοί εντός του κόμματος, οι φατρίες που πάντα κάνουν κουμάντο και τελικά η αίσθηση ότι πρόκειται για μια παράταξη που δεν συγχρονίζεται με τις προκλήσεις των καιρών αλλά που παραδίδεται στην κυβερνησιμότητα, είναι κλασσικά στοιχεία. Τα οποία τείνουν να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση.

Θα πουν μερικοί. «Γιατί γκρινιάζετε; Η ΝΔ πετάει, είναι 10 μονάδες μπροστά, τι άλλο θέλετε, σας πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ να πολεμάτε τον Κυριάκο;» Πολλές τέτοιες ανοησίες, τις έχουμε ξανακούσει και ξαναδιαβάσει κατά καιρούς.

Όμως, το έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές. Το θέμα δεν είναι να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Αυτό είναι το λιγότερο. Το μείζον ζήτημα είναι να φανεί χρήσιμη η ΝΔ για την πατρίδα. Γιατί αν αρχίσει ξανά με το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός, πόσους συμβούλους και μετακλητούς θα προσλάβουν, πώς θα κοροϊδεύουν τον κόσμο με δωράκια, πώς θα κάνουν πολιτικές κωλοτούμπες σε μείζονα θέματα, όπως π.χ. το Μακεδονικό, ε τότε η ΝΔ δεν θα είναι χρήσιμη.

Γιατί εδώ και καιρό η αφωνία στην Πειραιώς σε κρίσιμα θέματα είναι παρούσα. Τι έχει να πει η ΝΔ για το Σκοπιανό; Εδώ έγινε χαμός με το άρθρο 36 του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και ακόμη στην Πειραιώς να το μελετήσουν και να το αναγάγουν σε πρώτο θέμα. Ασχολούνται με τα στιχάκια του Δένδια.

Σέρνονται πίσω από τον Τσίπρα και την ατζέντα του και δεν καταθέτουν καθαρές θέσεις. Τι θα κάνουν με την αναθεώρηση του Συντάγματος; Με τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους θα ακούσουμε καμιά σοβαρή πρόταση; Με το πώς θα αντιμετωπιστεί η ανασφάλεια και η εγκληματικότητα πότε θα μας πουν; Με τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις αποδεδειγμένες λοβιτούρες γαλάζιων στελεχών θα πουν κάτι ή θα αφήσουν την… ηθική αριστερά να κάνει παιχνίδι;

Άραγε βρήκαν υπουργό Οικονομικών γιατί μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες έψαχναν και δεν έβρισκαν. Και αυτή η ανοησία που ακούστηκε ότι ο Κυριάκος θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης; Έλεος βρε παιδιά. Η χώρα χρειάζεται όραμα δεν χρειάζεται μια ΝΔ από τα παλιά ή έναν ακόμη ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα είναι σε κίνδυνο και αν δεν υπάρξουν τολμηρές πολιτικές και τολμηροί πολιτικοί θα χαθεί. Ούτε «μελάτες» κουβεντούλες, ούτε γαλάζιους φρουιζελέδες. Όραμα και ανθρώπους ικανούς να το υπηρετήσουν χρειαζόμαστε.

Έχει τα κότσια ο Κυριάκος να το κάνει ή θα χάσουμε μια ακόμη ευκαιρία;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα