Ν. Κοτζιάς: Η εξωτερική πολιτική απαιτεί ρεαλισμό

Τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν την εξωτερική πολιτική, απευθύνοντας παράλληλα και μήνυμα στους επικριτές του, σκιαγραφεί επιγραμματικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

"Η εξωτερική πολιτική απαιτεί πραγματισμό/ρεαλισμό όχι φοβία, θάρρος και αντοχή, όχι εφιάλτες, αποφασιστικότητα με ευελιξία, όχι δειλία, πίστη σε αρχές, όχι οπορτουνιστικές συμπεριφορές, ιδέες όχι αναμασήματα, γνώσεις θεωρίας+ πράξης όχι ημιμάθεια, πνεύμα αντίστασης όχι δουλικότητα" γράφει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

ο Νίκος Κοτζιάς.

Κουμουτσάκος σε Κοτζιά: Λείπει η σοβαρότητα

Με μήνυμα του στο Twitter, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντά στο "μάθημα διπλωματίας" που έδωσε με δικό του tweet ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

"Σε πρωινό του tweet του ιδρυτή του "ΠΡΑΤΤΩ", τα απολύτως θεμελιώδη, αυτονόητα και αυταπόδεικτα παρουσιάζονται ως ορισμός της εμπνευσμένης εξωτερικής πολιτικής" γράφει ο κ. Κουμουτσάκος και καταλήγει για τον κ. Κοτζιά: "Απ' τα πολλά που παραθέτει ως αναγκαία στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής, λείπει εκείνο της σοβαρότητας. Δεν εκπλήσσομαι".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα