Ν. Κορέα: Η κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να γίνει απρόβλεπτη

11:41 6/9/2017 - Πηγή: Antinews

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν στο περιθώριο των εργασιών οικονομικής διάσκεψης στην πόλη του Βλαδιβοστόκ, στα ανατολικά της Ρωσίας.


Σύμφωνα με τον Μουν Τζέι-ιν η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο έγινε περισσότερο πολύπλοκη, εξαιτίας των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας.

Ο πρόεδρος Μουν πρόσθεσε ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει απρόβλεπτη στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν επιδείξει αυτοσυγκράτηση από τις προκλητικές ενέργειές της, σύμφωνα με ρωσική μετάφραση

των δηλώσεων που έκανε προς τον Πούτιν στην κορεατική γλώσσα.

Διαπραγματεύσεις ζητεί ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και ζήτησε την έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο τη διευθέτηση της κρίσης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν στο Βλαδιβοστόκ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι δεν είναι δυνατή η επίλυση της βορειοκορεατικής κρίσης με μόνο μέσον τις κυρώσεις και την άσκηση πιέσεων.
Το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
"Χωρίς πολιτικά και διπλωματικά εργαλεία, είναι αδύνατη η διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση. Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, είναι απολύτως αδύνατη", είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο.

Τα τελευταία 24ωρα κλιμακώνεται η διεθνής ανησυχία μετά την 6η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η Βόρεια Κορέα.

Βιντεοδιάσκεψη Ν. Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Εν τω μεταξύ οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία πραγματοποίησαν βιντεοδιάσκεψη αναφορικά με την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα. Οι στρατιωτικές υπηρεσίες των τριών χωρών ενημερώθηκαν για τα διαθέσιμα στοιχεία, την ανάλυση των πληροφοριών γύρω από την πυρηνική δοκιμή, αλλά και την εφαρμογή αντιμέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στην Σεούλ.

Ιαπωνία: Η Β. Κορέα δεν θα έχει λαμπρό μέλλον αν συνεχίσει την ίδια πολιτική

Εν τω μεταξύ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα έχει "ένα λαμπρό μέλλον” στην περίπτωση που η Πιονγιάνγκ συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγών από την Βόρεια Κορέα.

Ο Άμπε δήλωσε ότι θέλει να συζητήσει την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα χωριστά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν στις συναντήσεις που θα έχει αυτή την εβδομάδα μαζί τους στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Άμπε κι ο Πούτιν αναμένεται επίσης ότι θα συζητήσουν την οικονομική συνεργασία, αλλά και τις ενέργειες για την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης, μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ρωσίας.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα