Μονόδρομος η ψήφος στη ΝΔ

18:30 1/4/2019 - Πηγή: Antinews

Δεν είμαστε τυφλοί. Η Ελλάδα σήμερα βουλιάζει μέσα στην παντός είδους κρίση, και την πολιτική και την οικονομική. Οποιοσδήποτε Έλληνας τολμήσει να προβλέψει το μέλλον απελπίζεται.

Ούτε υπάρχει όπως είμαστε αυτή τη στιγμή πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια την πορεία στο αύριο.

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται με πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Έχει μπροστά της ένα συσχετισμό δυνάμεων στην εξωτερική της πολιτική ο οποίος κάθε άλλο παρά

σταθερός είναι και χρειάζεται να σχεδιάσει το ταχύτερο δυνατό μία νέα πολιτική καθώς είναι σαφές πως η προηγούμενη εξωτερική πολιτική, η επηρεασμένη από τον κύκλο αποφάσεων του Ελσίνκι, έχει αποτύχει.

Στο οικονομικό πεδίο τα πράγματα δεν είναι καλά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία ενώ είναι αδήριτη ανάγκη να λυθεί το ασφαλιστικό το οποίο φυσικά και δεν λύθηκε με τον απίστευτης προχειρότητας νόμο Κατρούγκαλου.

Η παιδεία επίσης βουλιάζει μέσα σε πανεπιστήμια τα οποία αδυνατούν πολλαπλώς, ενώ και τα νοσοκομεία της χώρας και το σύστημα υγείας γενικότερα βρίσκονται σε κακά χάλια με την κυβέρνηση να σχεδιάζει δομές παντελώς άχρηστες του τύπου των ΤΟΜΥ.

Στο μεταναστευτικό τόσο η κυβέρνηση όσο και η ευρωπαϊκή πολιτική ικανοποιούν μόνο τους ιδιοκτήτες των μη κυβερνητικών οργανώσεων ενώ οι ευρωπαϊκοί λαοί, και σίγουρα και ο ελληνικός, περιμένουν στο μεταναστευτικό να γίνει κάτι.

Δεν είμαστε τυφλοί και όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Εσωκομματικά τα πράγματα δεν είναι καλά και ο ελληνικός λαός δεν ικανοποιείται από τις επιδόσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ίδια εμφανίζεται κατακερματισμένη ενώ και το πολιτικό προσωπικό της δεν μπορεί να εμπνεύσει. Κάποια λίγα καλά ονόματα δεν φέρνουν την άνοιξη. Και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αρθρώσει σαφείς πολιτικές τις οποίες η χώρα έχει ανάγκη.

Επίσης η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να μπαίνει καθόλου στη μάχη των Ιδεών. Το θέμα με τις στηρίξεις στους μικρότερους δήμους έχει πλέον περάσει τα όρια του αστείου. Οργανωτικά δεν πείθει. Σαφώς και δεν είναι το κόμμα το οποίο θα συσπειρώσει και θα εμπνεύσει. Και αυτή πρέπει να αλλάξει. Έπρεπε ήδη να το έχει κάνει.

Εδώ όμως που είμαστε αυτό λίγη σημασία έχει. Γιατί, σε οποιοδήποτε πρόβλημα και οποιαδήποτε λύση κι αν σκεφτούμε, προϋπόθεση πάντα είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση και αν είναι δυνατόν και από το πολιτικό προσκήνιο εν γένει. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε λύση και για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ακόμα και αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι, που δεν είμαστε, από τη Νέα Δημοκρατία, η ψήφος σε αυτήν στις προσεχείς εκλογές είναι μονόδρομος. Γιατί πρώτα πρέπει να φύγει η κυβέρνηση η οποία όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα τα οποία παρέλαβε αλλά τα επιδείνωσε σημαντικά και δημιούργησε και νέα.

Η συζήτηση για τις λύσεις στα πολιτικά προβλήματα της χώρας ή της Νέας Δημοκρατίας δεν σταματά με τις ευρωεκλογές, ούτε με τις εθνικές εκλογές. Για την ακρίβεια δεν σταματά ποτέ. Θα ενταθεί όμως μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τότε θα μπορούμε να μιλάμε για οποιαδήποτε αλλαγή . Την Δευτέρα που ο Τσίπρας θα έχει σταματήσει να είναι πρωθυπουργός ξεκινά ο πραγματικός αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας και η μάχη για να φτιαχτεί μια Ελλάδα ικανή να πορευτεί στο μέλλον. Από εκείνη τη Δευτέρα και μετά ο αγώνας ξεκινάει.

Πρώτα όμως θα πρέπει αυτή η Δευτέρα να έρθει. Και ο άχαρος αγώνας αυτή τη στιγμή είναι να φύγει αυτή η πανθομολογούμενα αποτυχημένη κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα μετά...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα