Μόνο οι μετανάστες έχουν ψυχή για την κυβέρνηση

13:50 3/8/2016 - Πηγή: Antinews

Είναι πολύ σοβαρές οι απόψεις που εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να είστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλο πλήγμα από τους «ακτιβιστές» της τζάμπα μαγκιάς που διαθέτει. Διαβάστε τρεις απόψεις για να καταλάβετε:

«Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης», δήλωσε ο γνωστός και μη εξαιρετέος βουλευτής Γ. Κυρίτσης, προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη».

Νωρίτερα,

ανάλογη άποψη είχε εκφράσει και η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, λέγοντας πως «ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, τόνισε πως η επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

«Δεν έχω πρόβλημα με μια κατάληψη ενός κτηρίου -το οποίο είναι σε αχρηστία- προκειμένου να χρησιμοποιείται για να φιλοξενούνται πρόσφυγες», υπογράμμισε η Φωτεινή Βάκη και συνέχισε λέγοντας πως την ίδια στιγμή «είναι πάρα πολύ καλό ότι θα υπάρχουν τέτοιες «καταλήψεις», το λέω χαριτολογώντας, καθώς όπως ξέρετε υπάρχει κυβερνητική πρωτοβουλία πολλά δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα να χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς».

Αυτή η... κανονικότητα των καταλήψεων είναι πράγματι εντυπωσιακή. Με απλά λόγια θα μπορεί να βγάζει ένα ημερήσιο δελτίο καταλήψεων η κυβέρνηση. Θα λέει π.χ. «εσείς πηγαίνετε σήμερα να καταλάβετε αυτό το κτίριο, κι εσείς το άλλο». Ουσιαστικά θα είναι μια κυβέρνηση καταλήψεων αφού δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει ότι μερικές δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουμε ή που θα μας στείλει ο Σουλτάνος, μαζί με μερικούς αλληλέγγυους άπλυτους, θα πρέπει να τους στεγάζουμε, να τους ταΐζουμε και να τους πληρώνουμε εφ' όρου ζωής. Να φτιάξουμε κι ένα στεγαστικό πρόγραμμα που θα λέει πώς θα αξιοποιείται η δημόσια περιουσία. Αντί να κάτσουν να σκεφτούν πώς θα πάψει το δημόσιο να πληρώνει εκατομμύρια σε νοίκια αντί να φτιάξει τα κτίριά του, σκέφτεται πώς θα τα δώσει στους μετανάστες και τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες. Ωραία πρακτική. Μάλιστα, για να είναι και πιο σταθερό το κόλπο που στήνει η κυβέρνηση έβαλε σε νομοσχέδιο και την πρόβλεψη για τη δημιουργία τεμένους στον Ελαιώνα με κόστος 1 εκατ. που θα πληρωθεί ουσιαστικά από εμάς.

Και σπίτι και τζαμί και τσάμπα φαγητό αλλά κανένα σχέδιο για το πώς θα σωθούν χιλιάδες Έλληνες που πεινάνε. Μόνο πώς θα δείξουν... αλληλεγγύη στους μετανάστες ενδιαφέρονται. Όμως, κάποια στιγμή θα τους γυρίσει μπούμερανγκ όλη αυτή η δήθεν βοήθεια. Θα ξεσηκωθεί ο νοικοκύρης και θα τους πάρει με τις πέτρες. Διότι δεν μπορεί να κλιμακώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης. Από τους «λιάζονται» στην Ομόνοια θα τους φέρουν και στα δημόσια κτίρια και γιατί όχι και στην ιδιωτική περιουσία που ο Κυρίτσης και η παρέα του θα «απαλλοτριώνουν» για χάρη της αλληλεγγύης τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα