Μοιράζουν αυξήσεις σε δικηγόρους του Δημοσίου

10:08 8/3/2012 - Πηγή: Antinews

Τελικά λεφτά υπάρχουν, αλλά δίνονται μόνο κατά περίπτωση. Και μπορεί να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις από όλους τους Ελληνες, υπάρχουν όμως και κάποιοι που θα πάθουν σοκ μόλις δουν τους μισθούς τους. Και δεν πρόκειται να πάθουν από μειώσεις αλλά… από αυξήσεις.

Ο λόγος για του έμμισθους δικηγόρους του δημόσιου τομέα οι οποίοι θα πάρουν αυξήσεις 10% – 15% σύμφωνα με απόφαση των Σαχινίδη, Ρόβλια και Παπαϊωάννου.

Οι δικηγόροι αυτοί εργάζονται στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ

(Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) και ΟΤΑ (Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις για τους έμμισθους δικηγόρους των Ανεξάρτητων Αρχών (διοικητικών και ρυθμιστικών), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Ετσι, σε βάθος 3 ετών, θα πάρουν ανάλογα με το ποσό (τα 50 ευρώ άμεσα, ποσά έως 100 ευρώ εντός διετίας, κλπ.).

Για τους έμμισθους δικηγόρους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ η αύξηση προβλέπεται αναδρομικά από 1-11-11, καθώς ορίζεται ως βασικός μισθός για τους δικηγόρους στο Πρωτοδικείο ποσό 1.250 ευρώ (2ο μισθολογικό κλιμάκιο Γ΄ βαθμού), στον Άρειο Πάγο 1906 ευρώ (μισθός Β’ βαθμού).

Τέλος θα πάρουν και χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο έτη δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου δικηγορικού συλλόγου.

Να που λεφτά υπάρχουν, λοιπόν. Είναι να μην ευχόμαστε να είμαστε δικηγόροι τη σήμερον ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα