Μητσοτάκης: Το Adrian Darya δεν κατευθύνεται στην Ελλάδα

"Κανένα ελληνικό λιμάνι δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα προσάραξης του ιρανικού πλοίου", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο France 24 κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya κατευθύνεται στην Καλαμάτα.

"Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πλοίο δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα" είπε, προσθέτοντας πως η θέση των ΗΠΑ είναι

γνωστή πάνω στο θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση κανένα ελληνικό λιμάνι δεν έχει λάβει αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου.

Νωρίτερα, η Wall Streetr Journal μετέδιδε πως το σχέδιο του ιρανικού τάνκερ "Adrian Darya 1" να εξασφαλίσει προμήθειες στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον πιέζει την Αθήνα να αποφύγει συναλλαγές με το ιρανικό πλοίο.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι διστακτική να επιτρέψει στο πλοίο να εισέλθει στα χωρικά της ύδατα, αναφέρει η WSJ επικαλούμενη Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει την Αθήνα να μην βοηθήσει το πλοίο καθώς τα έσοδα από το φορτίο του κατευθύνονται στους Φρουρούς της Επανάστασης που η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν αρνηθεί να εξυπηρετήσουν το τάνκερ καθώς αυτό φαίνεται να κατευθύνεται προς την Καλαμάτα.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα