Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Επενδύσεις και δουλειές οι βασικές μας προτεραιότητες

22:36 1/3/2018 - Πηγή: Antinews

Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η επαναφορά της αξιοπιστίας της Ελλάδας αποτελούν τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μετά την εποχή των Μνημονίων, όπως δήλωσε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, σημείωσε πως οι επενδύσεις θα ενισχυθούν «με την αποκάτασταση

της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις επόμενες εκλογές», ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει απογοητεύσει τον κόσμο». Όπως πρόσθεσε, η Ν.Δ. έχει όλα τα προσόντα για να κερδίσει τις εκλογές.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας μάλιστα και μερίδα των δανειστών, ότι κράτησαν τα μάτια τους κλειστά στην εσφαλμένη εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την ανάπτυξη, την χαμηλότερη φορολογία, τις επενδύσεις στους τομείς που η Ελλάδα έχει σαφή πλεονεκτήματα, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες.

Κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και δεσμεύτηκε για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, εφόσον εκλεγεί Πρωθυπουργός. Παράλληλα, είπε πως, αν και είναι επιθυμία όλων να βγει η Ελλάδα από τα προγράμματα στήριξης τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα όσο πιστεύουν μερικοί.

Την άποψή του ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από «ψηλά», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κρίση στην Ελλάδα καταρχάς ως μια κρίση θεσμών, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί με τις παρεμβάσεις της στο έργο της, υποτιθέμενης, ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, μια άμεση γραμμή ανάμεσα στο Μαξίμου και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα