Μητσοτάκης: Προκλητική φιέστα μιας κυβέρνησης που πανηγυρίζει για τα δεινά που επιφέρει στους πολίτες

Για "γιορτή της γραβάτας" και "για προκλητική φιέστα μιας κυβέρνησης που σφιχταγκαλιασμένη θα επιφέρει νέα μέτρα στους Έλληνες πολίτες και τα οποία αποκρύπτει" έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

"Στις 20 Αυγούστου τελειώνει το τυπικό πρόγραμμα, δεν τελειώνει η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα. Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών δεν θα βελτιωθεί" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη "η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει αυτό που λέμε εδώ και καιρό, έχουμε 4ο μνημόνιο που συνεπάγεται πρόσθετα προνομοθετημένα μέτρα για τους πολίτες και αυστηρό μηχανισμό εποπτείας".

"Καμία χώρα που βγήκε από μνημόνιο δεν πήρε μέτρα αντιστοίχου ύψους 5 δισ. ευρώ. Η κατάσταση στο χρέος ξέφυγε τελείως τα τελευταία τρία χρόνια, γι’ αυτό κάποιοι αναγκάστηκαν να το ρυθμίσουν. Δείτε τους στόχους της απόφασης του Νοέμβριου του 2012, είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε".

Όπως αποσαφήνισε ο κ. Μητσοτάκης, "η ρύθμιση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μόνη της δεν είναι αρκετή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί με ευθύνες του κ. Τσίπρα". Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 έρχονται μειώσεις στις συντάξεις και από 1ης Ιανουαρίου 2020 μειώσεις στο αφορολόγητο.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα