Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, των φόρων και των εθνικών υποχωρήσεων

Με ένα δριμύτατο και συνάμα εφ’ όλης της ύλης "κατηγορώ" κατά του κυβερνητικού συνασπισμού Τσίπρα-Καμμένου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψηφίζει "τον τελευταίο προϋπολογισμό" που φέρνουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βουλή,

επισημαίνοντας ότι στις εκλογές θα κλείσει και ο κύκλος "της χειρότερης κυβέρνησης" που γνώρισε η χώρα από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

"Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό. Καταψηφίζουμε όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του, αλλά μέσω αυτού συνολικά την κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και της βαριάς μακροχρόνιας λιτότητας. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής. Καταψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και ό,τι αυτοί συμβολίζουν: Τον λαϊκισμό. Τη δημαγωγία. Την πολιτική χωρίς αρχές. Τους κομματικούς διορισμούς. Την αλαζονεία. Την ανικανότητα. Την πολιτική για το κόμμα και όχι για την πατρίδα. Τον καταψηφίζουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Στις εκλογές που έρχονται, θα κλείσει οριστικά ο θλιβερός κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης", σημείωσε, στην παρέμβασή του, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Εστιάζοντας, δε, στο χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι", στράφηκε κατά της συγκυβέρνησης, στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα ότι όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών θα οδηγηθούν επί των ημερών της "γαλάζιας" παράταξης στη Δικαιοσύνη.

Στρατηγική σας η στοχοποίηση των Μέσων Ενημέρωσης

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια. Από την εποχή που, όπως σχολίασε, ήταν ακόμη στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

"Στοχοποιείτε, με ύφος και επίθετα ξένα στον δημοκρατικό διάλογο, έντυπα και σταθμούς, εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ και από κανέναν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Έχετε καταγγείλει πρόσωπα και πρωτοσέλιδα, έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις, έχετε αποκαλύψει μέχρι και στοιχεία πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους. Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνεται σε κάποιες γιάφκες συνωμοτών κατά της δημοκρατίας, γεννιέται όμως στα λόγια ακραίου διχασμού και στα κηρύγματα μίσους. Η τρομοκρατία θρέφεται μέσα σε μια κοινωνία που, ένα τμήμα της τουλάχιστο, έχει αποκτήσει δυστυχώς ένα αίσθημα ανοχής στη βία. Και για αυτά φέρετε και προσωπική ευθύνη, κ. Τσίπρα… Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται "αγωνιστές" ή, απλώς, "παιδιά", τότε αποκτούν άλλοθι και οι ενέργειές τους. Όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται πρόσωπα και αντιλήψεις, τότε διευκολύνεται η δουλειά των κουκουλοφόρων. Και όταν τα κρούσματα όλο και αυξάνονται, αλλά οι συλλήψεις όλο και μειώνονται, τότε η ανομία γιγαντώνεται", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσίπρας προσβάλλει τους Μακεδόνες"

Στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε εκτενής αναφορά και στο μείζον εθνικό ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης, που έκανε λόγο για μία Ελλάδα που "φτωχαίνει, μικραίνει και φοβάται", επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανέβηκε την προηγούμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, για να προσβάλει τους Μακεδόνες μέσα στο σπίτι τους.

"Δραπέτευσε από το παρόν, επιλέγοντας να μιλήσει για τον Εμφύλιο. Ερμηνεύοντας όπως θέλει την Ιστορία και σπέρνοντας πάλι τον διχασμό. Δεν βρήκε, όμως, ούτε κουβέντα για την "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα. Ούτε, βέβαια, και για τα καμώματα του συνεταίρου του, που τώρα μαλώνει με τον κ. Κοτζιά, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο με βαριές καταγγελίες. Είναι ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς που τώρα ζητά να γίνει μυστική, λέει η ψηφοφορία, για το Σκοπιανό. Φοβάστε κάτι; Δεν θέλετε ξαφνικά να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Μυστική ψηφοφορία δε θα γίνει. Και έτσι θα ακουστεί κ. Τσίπρα το "ναι" που λέτε εσείς εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν "όχι"", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μήνυμα στα Τίρανα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστρεψε το βλέμμα του και στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, υφαρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών από το αλβανικό κράτος. "Απειλήσατε ότι θα με καταγγέλλατε στις Βρυξέλλες επειδή σας είπα ότι ανταλλάξατε την αχρείαστη μη περικοπή των συντάξεων με μια απαράδεκτη εθνική υποχώρηση στο Σκοπιανό. Φυσικά δεν είπατε τίποτε. Αλλά δεν είπατε τίποτε ούτε για το φίλο σας τον κ. Ράμα. Αφού δεν τα λέτε εσείς θα τα πω εγώ. Στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα Τίρανα. Εάν η Αλβανία δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας, μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές τις φιλοδοξίες", επεσήμανε.

Νέο κάλεσμα πανστρατιάς

Πιάνοντας το νήμα από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και πάλι σε όλους τους πολίτες, με στόχο τη δημιουργία μίας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας. "Απευθύνομαι και σε όλους τους Έλληνες που, κουρασμένοι και απογοητευμένοι, αναζητούν ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους. Δικός μας στόχος δεν είναι, απλά, η νίκη στις επόμενες εκλογές. Είναι το όραμα και το σχέδιό μας για την αναγέννηση της πατρίδας μας", είπε.

Αυτές είναι οι…μαύρες τρύπες της δήθεν "καθαρής εξόδου"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων όχι μόνο για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά και για τη σημερινή εικόνα της πραγματικής οικονομίας, την οποία και σκιαγράφησε με τα πλέον μελανά χρώματα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μία κυβέρνηση "ανίκανη" να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που βύθισε τη χώρα και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στην ύφεση.

"Αντί των ευρωπαϊκών εγγυήσεων, προτιμήσατε τις τσέπες των Ελλήνων. Τους φορολογήσατε αλύπητα και τους διαλύσατε. Και διαλύσατε κυρίως την μεσαία τάξη που κρατάει ενωμένη την κοινωνία μας. Ο κύκλος της παρακμής σας κλείνει αλλά οι Έλληνες θα σας θυμούνται για πέντε πράγματα, που συμπυκνώνονται σε πέντε λέξεις: Ψέμα. Εξαπατήσατε συνειδητά τους πολίτες. Από την κατάργηση του μνημονίου, με ένα νόμο και ένα άρθρο, και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μέχρι το παράλληλο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου του 2015. Και συνεχίζετε και σήμερα να ψεύδεσθε. Φτώχεια. Κάνατε τους φτωχούς φτωχότερους. Από την μείωση των κατώτατων συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέχρι τις ανασφάλιστες, μερικής και εκ περιτροπής, θέσεις εργασίας των 360 ευρώ. Φόροι. Γονατίσατε τους πολίτες από την υπερφορολόγηση, ιδίως τη μεσαία τάξη. Από την αύξηση όλων των άμεσων φόρων και τη μείωση του αφορολόγητου, μέχρι, τη φοροεπιδρομή στους έμμεσους φόρους, από τα καύσιμα μέχρι τον καφέ. Φόβος. Γεμίσατε ανασφάλεια και βία την καθημερινότητα των πολιτών. Σκάνδαλα. Από τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στο Θριάσιο, μέχρι το σκάνδαλο της εξαγοράς επιχείρησης στα Σκόπια από τη ΔΕΗ και από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι τη ΔΕΠΑ", ανέφερε.

"Αυτές είναι οι αλήθειες"

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάθηκαν τέσσερα πολύτιμα χρόνια. "Η Ελλάδα όχι μόνο δεν μπόρεσε να πάρει το δρόμο της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά βυθίστηκε πιο κάτω από εκεί που ήταν πριν από την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ", σχολίασε. "Η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. To spread του δεκαετούς ομολόγου είναι στις 420 μονάδες βάσης. Και τα επιτόκια παίρνουν πάλι την ανηφόρα. Χάσαμε τα τρία καλύτερα χρόνια της διεθνούς οικονομίας παγιδευμένοι σε μια ιδεοληπτική πολιτική που από τη μια μαζεύει τα συντρίμμια του πρώτου εξάμηνου του 2015 και από την άλλη υπερφορολογεί λυσσαλέα την πραγματική οικονομία", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η χώρα υποδέχεται το 2019 με μία κοινωνία που, ύστερα από 29 φόρους, 17 περικοπές συντάξεων και μείωση πραγματικών μισθών κατά 3,5% το 2017, παραμένει φυλακισμένη στην λιτότητα και "με μία κυβέρνηση ανίκανη, παρά την "κατανόηση” που της δείχνουν οι δανειστές". Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι τα βαριά πλεονάσματα πριονίζουν την οικονομία και μαζί το μέσο εισόδημα, ενώ επεσήμανε ότι η οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης έχει στο στόχαστρό της κυρίως τη μεσαία τάξη. "Οι οδυνηρές συνέπειες του 3ου Μνημονίου και η αναπτυξιακή καθήλωση της χώρας, η φοροεπιδρομή και ο αντικοινωνικός χαρακτήρας της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτυπώνονται στις σελίδες του προϋπολογισμού...Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό όμοιο με όλους τους προηγούμενους αυτής της κυβέρνησης και με τα ίδια χαρακτηριστικά: Φορολογική αφαίμαξη, διάλυση του κοινωνικού ιστού, μεταρρυθμιστική ατολμία. Αναπαράγει το φαύλο κύκλο της στασιμότητας, της εσωστρέφειας, των χαμηλών προσδοκιών. Χωρίς αναπτυξιακή λογική, βασίζεται σε παραδοχές που μοιάζουν περισσότερο με ευχές, αγνοώντας τι συμβαίνει στο εσωτερικό και στο διεθνές περιβάλλον. Συνεπώς, είναι γνήσιο τέκνο του ΣΥΡΙΖΑ: Αντιαναπτυξιακός, αναποτελεσματικός και άδικος. Πιστός στους στόχους του άτυπου 4ου Μνημονίου, ο Προϋπολογισμός υπηρετεί τα υπέρογκα πλεονάσματα για τα οποία έχει ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση", είπε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων:

-Η δική μας αντίληψη για την οικονομία υπηρετεί τη συνολική ευημερία του τόπου από την οποία θα έχουν μερίδιο όλοι οι πολίτες. Το στόχο μας περιγράφει το λιτό δίπτυχο "Λιγότεροι φόροι και εισφορές-Περισσότερες επενδύσεις και νέες, καλές δουλειές". Επιδίωξή μας είναι η τόνωση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της μεσαίας τάξης και η προστασία των πιο αδύναμων. Και στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκεται η επιστροφή σε λογικά ετήσια πλεονάσματα.

-Η ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης και η στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελούν για εμένα αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες.

-Απέναντι στις έωλες προβλέψεις ενός προϋπολογισμού που έρχεται να συμπληρώσει μια τετραετία αποτυχίας και διαψεύσεων βάζουμε το δικό μας συνεκτικό πρόγραμμα για την αναγέννηση της οικονομίας. Πρόκειται, ουσιαστικά, για δύο διαφορετικούς κόσμους: Της παρακμιακής καθήλωσης που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ και της τολμηρής επανεκκίνησης που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία.

-Αναρωτιέμαι κ. Τσίπρα εάν θα μιλήσετε σήμερα για το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα που πνίγηκε σε ένα ορυμαγδό σκανδάλων. Αναρωτιέμαι πώς νιώθουν οι άνθρωποι που σας ψήφισαν, στο όνομα του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος, και τώρα σας βλέπουν να βουλιάζετε μέσα στην αλαζονεία, την χλιδή αλλά και τη διαφθορά της εξουσίας.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κυβερνηση, μητσοτακης, ανεξαρτητοι ελληνες, ελευθέριος βενιζέλος, νεα δημοκρατια, συριζα, βουλη, εκλογες, συλληψεις, τσιπρας, ελλαδα, θεσσαλονικη, ψηφοφορία, σκοπια, βρυξέλλες, μνημονιο, ενφια, φοροι, δεη, βενιζελος, δεπα, spread, προυπολογισμος, έωλες, νέα, χλιδή, capital, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, καμμενος, εκλογες 2012, εκλογες 2015, κρουσματα σημερα, κοινωνια, αλβανια, βημα, δημοκρατια, δουλεια, εθνικη, ευχες, θριασιο, οικονομια, προγραμμα, πρωτοσελιδα, σημερινη, το βημα, υφεση, φτωχεια, χρωματα, ψεμα, capital, αγωνες, αεροδρομιο ελευθεριος βενιζελος, αεροδρομιο, αυξηση, αρθρο, αναγεννηση, απλα, βλεμμα, βρισκεται, βρυξέλλες, γινει, γλωσσα, γνησιο, δυστυχως, δικη, εδρανα, ευρω, ειπαν, ειπε, ελευθέριος βενιζέλος, εντυπα, επενδυσεις, εποχη, ερχεται, ερχονται, ευημερια, ευθυνη, έωλες, ζωη, ζητα, ιδια, η δικη, υφος, θεσεις εργασιας, ηθικο, εικονα, ομιλια, κηρυγματα, κυκλος, κομμα, λαιλαπα, λιτο, λογια, λογο, μειζον, μειωση, νικη, νημα, ονομα, οραμα, ουσιαστικα, παιδια, περιβαλλον, πηγη, ποθεν εσχες, σελιδες, σπιτι, σχεδιο, ταυτοτητα, τιρανα, τμημα, τρια, τρυπες, φυσικα, φοβος, φορολογικη, χειλη, χλιδή, ψηφοφορία, αγορες, ανηφορα, δικαιωματα, εθνικο, χωρα, λεξεις, θεσεις
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Καταψηφίζουμε,mitsotakis, katapsifizoume