Μητσοτάκης: Η ιστορία γράφει ότι ο Τσίπρας είπε "ναι" σε όσα οι προκάτοχοί του είπαν "όχι"

Για θέατρο υποκρισίας έκανε λόγο από του βήματος της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα στο Σκοπιανό,

χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε "κοινοπραξία κυνισμού".

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό , ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι αυτό που θα γράψει η ιστορία είναι ότι εκείνος είπε "ναι" σε όλα όσα οι προκάτοχοί σας είπαν όχι".

Μετά την παραληρηματική ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ , ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, είπε δηκτικά: "Αυτός ο άνθρωπος είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και μόνο για αυτή την ομιλία άξιζε η πρόταση μομφής". Και πρόσθεσε: "Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση για τους καιροσκόπους της εποχής", υπερθεμάτισε κατά του υπουργού Άμυνας.

"Ο κόσμος και η κοινωνία δεν πάσχει από αμνησία. Δεν συζητάμε για το παρελθόν, αλλά επειδή υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας. Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας σταματήσουμε. Για να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας. Πίσω από αυτό το απίστευτο θέατρο κρύβεται η αγωνία σας για την ενδεχόμενη απώλεια της εξουσίας σας", συνέχισε.

"Η συνεδρίαση είναι ευκαιρία δημοκρατικής κάθαρσης, που συμβολίζει και την ελπίδα που έρχεται, γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση", τόνισε ο επικεφαλής της "γαλάζιας" παράταξης.

Στη συνέχεια εξήγησε για ποιον λόγο κατέθεσε τώρα την πρόταση μομφής. "Επιλέξαμε να ενεργοποιήσουμε τώρα την πρόταση μομφής για να θέσουμε όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους. Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ. Ψηφίζοντας 'όχι', βγάζετε ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Για τη χώρα θα είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, με τετελεσμένα που δύσκολα θα αλλάξουν στο μέλλον. Τώρα είναι η στιγμή όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, συμπεριλαμβανόμενων των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου".

"Οι ΑΝΕΛ φαίνονται να διαφωνούν με τη συμφωνία, ισχυρίζονται ότι δεν θα κυρώσουν τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή. Στηρίζουν όμως ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ, δεν παραιτούνται από τις καρέκλες ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ευθιξίας. Σας αξίζετε το νόμπελ πολιτικής απάτης, είπε απευθυνόμενος σε Τσίπρα και Καμμένο".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα