Μητσοτάκης: Εκλογές εδώ και τώρα. Είναι η μόνη καθαρή λύση

"Εκλογές εδώ και τώρα", είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία που πραγματοποίησε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η "γαλάζια" παράταξη είναι έτοιμη να δώσει την επόμενη εβδομάδα την κοινοβουλευτική μάχη, για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

"Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε

μάχη στη Βουλή να μην κυρωθεί η συμφωνία. Στο Κοινοβούλιο όλα τα κόμματα και κάθε βουλευτής θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί αυτή η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό του κ. Καμμένου συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση. Έγινε με την πίεση τρίτων. Χωρίς εθνική συναίνεση. Η συμφωνία σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Ανοίγουν πληγές και στις δύο χώρες. Ξυπνούν εθνικισμοί. Οι δύο λαοί εμποδίζονται από αυτή τη συμφωνία να βρουν λύση βιώσιμη. Είναι μία συμφωνία που είναι γεμάτη παγίδες. Και η απόδειξη βρίσκεται ακόμα και στη ρηματική διακοίνωση. Την παρουσίασε ο κ. Τσίπρας ως κείμενο που υποτίθεται ότι καθησυχάζει τις ανησυχίες. Δύο φορές στο επίσημο αυτό κείμενο αναγράφεται ο "μακεδονικός λαός". Καταψηφίζω κι εγώ και η ΝΔ τη συμφωνία των Πρεσπών", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είχε εκτενείς αναφορές και σε όσα έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο, στη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. "Το πολιτικό κλίμα βάρυνε πολύ. Από το ψέμα και την υποκρισία. Η ατμόσφαιρα του Κοινοβουλίου έχει μολυνθεί, από τα βρώμικα κόλπα μίας κυβέρνησης που θα κάνει τα πάντα για λίγο ακόμα εξουσία", ανέφερε και έκανε λόγο για ένα καλά σκηνοθετημένο διαζύγιο των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. "Ύστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους έφτιαξαν μία κυβέρνηση κουρελού. Ποτάμι το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ανεξάρτητος το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ένας πολύχρωμος θίασος σε μία σκοτεινή παράσταση. Πρόκειται για πολιτική ανωμαλία άνευ προηγουμένου. Αποτελεί παραχάραξη του "θέλω" της κοινωνίας. Πρόκειται για κυβέρνηση μειοψηφίας. Με 145 βουλευτές. Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κυβέρνησε με 151 βουλευτές, είχε το 47% των πολιτών μαζί του. Ο κ. Τσίπρας είχε 35% στις προηγούμενες εκλογές και τώρα αυτό το ποσοστό δεν υπάρχει πια. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχουν ηθικά όρια. Ενωμένες όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να σταθούν απέναντι", τόνισε.

Η οδός των εκλογών, λοιπόν, όπως εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μόνη λύση. Καθώς καίρια επισήμανση του κ. Μητσοτάκη είναι πως η χώρα δεν αντέχει μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

"Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές τώρα, για να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και τη φυγή προς τα εμπρός. Καθαρές λύσεις. Να μη σερνόμαστε άλλο σε αυτό το τέλμα. Εκλογές, για να αποτρέψουμε την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών", σημείωσε, έδειξε εκ νέου προς την κατεύθυνση της συνεχούς διεύρυνσης του κόμματος και όρισε ως προσωπικό στόχο του να κάνει όλη την Κρήτη "γαλάζια".

Βάζοντας στο στόχαστρό του τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ορισμένοι θέλουν να τον εμφανίσουν ως τον ηγέτη της κεντροαριστεράς. "Δεν αποκλείεται να έρθει εδώ στην Κρήτη και να πει ότι είναι βενιζελικός. Η γελοιότητα έχει και το όριό της", επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που, ως γνήσιο λαϊκό κόμμα, στρέφει την προσοχή στη μεσαία τάξη. Στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. "Δε θέλουμε την επιστροφή στο χθες. Δε συμβιβάζομαι με το μέτριο. Ζητώ να βάλουμε τους στόχους μας ψηλά. Και σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζονται πολλοί. Απευθυνόμαστε σε όλους και σε όλες. Θα μιλήσουμε με τους πολίτες που προδόθηκαν από τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μιλήσουμε σε παλαιούς φίλους. Πρέπει να επιστρέψετε στη ΝΔ. Στη ΝΔ ανήκετε. Θα μιλήσουμε στους νέους. Θα μιλήσουμε στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα