Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για μια νέα εθνική προσπάθεια - Το μέλλον αρχίζει τώρα

Σήμερα, μετά από την μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο είχε ανάγκη η Ελλάδα, είμαστε πλέον έτοιμοι για μια νέα εθνική προσπάθεια. Γιατί το μέλλον αρχίζει τώρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας το 13ο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε και η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση το ψέμα και την μιζέρια , ανέφερε και τόνισε πως η «ΝΔ έχει την πολιτική υπεροχή συσπειρώνοντας τα πιο δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας Το κόμμα μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα, ανασυγκροτήθηκε: Ο κομματικός της κορμός αποτελείται, πλέον, από νέα στελέχη εκλεγμένα από τη βάση. Το μήνυμά μας θα είναι ένα: Νέοι ορίζοντες για μία νέα Ελλάδα! Νέες απαντήσεις από νέα μυαλά».

Η Ν.Δ. είναι πάντα νέα και δημιουργικά ανήσυχη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πετύχαμε , τόνισε απαντώντας στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, με υπευθύνοτητα και χωρίς να υποκύψουμε στον λαϊκισμό, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις. «Η μεγάλη πολιτική αλλαγή δεν θα μπορούσε να συντελεστεί αν η παράταξη δεν ακολουθούσε αυτό που πρότεινα από την πρώτη στιγμή που με εκλέξατε αρχηγό της: Να έχει άγκυρα την παράδοσή της. Πυξίδα της, την πρόοδο. Και καύσιμα στο ταξίδι της, την ανανέωση και την τολμηρή σκέψη. Κατάφερε, έτσι, να φέρει κοντά της ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά με έναν κοινό στόχο: Την προκοπή της χώρας. Δεν θα σταματήσω να το λέω: Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. Και μας κράτησαν πολύ πίσω για να μην κινηθούμε γρήγορα προς τα εμπρός. Ξεκινάμε, λοιπόν, με όλους και για όλους!» τόνισε ο πρωθυπουργός. Η αλαζόνεία και η αυταρέσκεια στην εξουσία είναι κακός σύμβουλος είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ σημείωσε «η χώρα μας έχει, σήμερα, την ισχυρότερη κυβέρνηση στην Ευρώπη και η Ν.Δ είναι το μεγαλύτερο, σε οργάνωση, κεντροδεξιό κόμμα. Το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό. Όχι αντιγράφοντας τις μεθόδους του, αλλά αντιμετωπίζοντας την ουσία του. Φάρος μας, λοιπόν, πρέπει να παραμείνει η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα. Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύω. Απ΄την άλλη, όμως, ποτέ δεν θα εξισώσουμε τις λίγες και μικρές αστοχίες του παρόντος με τα πολλά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος».

Ευθύνη μου είναι να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνον αυτών που μας ψήφισαν

Έχουμε ψηφίσει στις πρώτες 130 μέρες, 25 νόμους και τη Συνταγματική αναθεώρηση, είπε ο πρωθυπουργός στο Συνέδριο της ΝΔ, και τόνισε ότι οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερους φόρους με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ ένα χρόνο νωρίτερα απ΄ ότι είχε υποσχεθεί μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ 22% για όλους.

Αναφέρθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ και σημείωσε «Ο ιδεολογικός πυρήνας με τα δύο του συστατικά - την ατομική ελευθερία και την κοινωνική φροντίδα- είναι που τροφοδοτεί την διαρκή μας ανανέωση».

«Πρέπει όλοι να πετάξουν την αρχαία σκουριά των κούφιων λόγων και διλήμματα που δεν έχουν νόημα στη σύγχρονη εποχή όπως καλός κρατισμός ή κακή αγορά» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως «ευθύνη μου είναι να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνον αυτών που μας ψήφισαν»

Εμείς πρεσβεύουμε ίσο δικαίωμα στην πρόοδο που σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους

Χωρίς ατομική ελευθερία δεν υπάρχει συλλογική ευημερία, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Οι κανόνες του κράτους του δικαίου και του κοινοβουλευτισμού είναι σημαντικοί πρόσθεσε και τόνισε πως « δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις του 20ου αιώνα παραμένουν, πάντως, οι σταθμοί της φιλελεύθερης αντίληψης στη χώρα: Οι αρχές του Συντάγματος του 1911 και του 1975. Γιατί αν και σε διαφορετικό πολιτικό και κοινωνικό τοπίο, αμφότερες είχαν δύο κομβικούς στόχους. O Βενιζέλος φρόντισε για την συγκρότηση ενός ισχυρού κράτους, ικανού να εγγυηθεί την οικονομική και κοινωνική άνοδο ενώ ο Καραμανλής πρόσφερε το αντίβαρο του ισχυρού πολίτη. Που αυτεξούσιος και μορφωμένος, θα μπορεί να δημιουργεί. Αλλά και θα αντιστέκεται στην τυχόν αυθαιρεσία του κράτους.

Αυτό το θεμελιώδες δίπολο - ισχυρό κράτος και ισχυρός πολίτης- υπήρξε το ανθεκτικό θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Προϋπόθεση, ωστόσο, για να καρποφορήσει η ατομική ελευθερία και να φέρει συλλογική ευημερία αποτελεί η κοινή εκκίνηση. Και αυτή υπηρετείται μόνο με το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες. Που δεν έρχονται με την εξίσωση προς τα κάτω. Ενώ εμείς πρεσβεύουμε το αντίθετο: Ίσο δικαίωμα στην πρόοδο σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συστατικό του Φιλελευθερισμού, όμως, είναι και η κοινωνική αλληλεγγύη. Καμιά φιλελεύθερη και προοδευτική πολιτεία δεν ανέχεται πολίτες να ωθούνται στο περιθώριο.

Μόνο η ανάπτυξη με όχημα τον ιδιωτικό τομέα φέρνει την ευημερία του πολίτη, συμπλήρωσε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άδικο από τον οικονομικό ανορθολογισμό που πλήττει κυρίως του πιο αδύναμους και ευάλωτους, τόνισε.

Η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική και η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης

Είπαμε ότι θα απελευθερώσουμε τα πανεπιστήμια από τη βία, ότι οι καταλήψεις θα είναι παρελθόν , οι συνοικίες της Αθήνας θα παραδοθούν ελεύθερες από ναρκωτικά και το κάνουμε πράξη, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική και κατοχυρώσαμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είπε ο πρωθυπουργός ενώ έκανε εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, λέγοντας ότι η σχετική ρήση του Θεοτοκά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ύστερα από 4 μήνες, η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική: Η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, τα capital controls είναι παρελθόν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι ο υψηλότερος από το 2008 και δανειζόμαστε με τα χαμηλότερα επιτόκια από ποτέ, ανέφερε.

Μεϊμαράκης: Η εικόνα της Ελλάδας που αναγεννάται, έχει εδραιωθεί και στη συνείδηση των Ευρωπαίων εταίρων μας

«Με βαθιά επίγνωση της φυσιογνωμίας του κόμματος, της παράδοσής του και του πολιτικού πολιτισμού που μας χαρακτηρίζει ξεκινούν σήμερα οι εργασίες ενός διαφορετικού μετεκλογικού συνεδρίου. Διαφορετικού γιατί πραγματοποιείται μετά από τρεις μεγάλες εκλογικές νίκες, των ευρωεκλογών, των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και των εθνικών εκλογών. Και είναι και διαφορετικό συνέδριο, διότι είναι ηλεκτρονικό συνέδριο, είναι ψηφιακό, ανανεωτικό, είναι φαντασμαγορικό, είναι φιλικό στο περιβάλλον. Και για αυτό σήμερα είναι γιορτή δημοκρατίας, ιστορικής σημασίας για την πορεία της ΝΔ» τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό τους στο 13ο συνέδριο της ΝΔ.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι διότι οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Από αυτό το βήμα πέρυσι σας είχα πει ότι θα μας εμπιστευτούν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, με μεγάλη διαφορά και θα σύρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές. Και έτσι και έγινε. Η διαφορά στις ευρωεκλογές ήταν πρωτοφανής και ταυτόχρονα είχαμε πρωτοφανή νίκη στην αυτοδιοίκηση, με δημάρχους και περιφερειάρχες» είπε ο κ. Μεϊμαράκης καλωσορίζοντας τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Μείμαράκης, επισήμανε ότι η ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν το πρώτο κόμμα του χώρου σε όλη την Ευρώπη, με μεγάλη διαφορά. «Είχα τονίσει τότε, ότι στο επόμενο συνέδριο θα είμαστε κυβέρνηση και ο πρόεδρός μας θα μιλήσει ως πρωθυπουργός. Και έγινε - η ΝΔ είναι κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μας μιλήσει ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και εσείς κύριε πρόεδρε είμαι σίγουρος ότι αισθάνεστε δικαιωμένος γιατί έγινε πράξη αυτό που μας είχατε πει πριν ένα χρόνο, στο προηγούμενο συνέδριο. Μας ζητήσατε να σας δώσουμε τη δύναμη να ηγηθείτε μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας για να αλλάξουμε την πατρίδα μας, να την πάμε όλοι μαζί μπροστά. Και εμείς ακολουθώντας τη δική σας προτροπή και τη μαχητικότητά σαςς δώσαμε όλοι μαζί τη μάχη ενωμένοι. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, γιατί το μέλλον τώρα αρχίζει».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι ενωμένη λέγοντας: «Είμαστε όλοι εδώ μαζί, όχι μόνο για να εγγυηθούμε, όχι μόνο τη συνέχεια της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και για να μετεξελίξουμε την πορεία της χώρας, να τη μεταρρυθμίσουμε, να την αναγεννήσουμε. Είμαστε η πολιτική δύναμη για θετική αλλαγή. Είμαστε η πολιτική δύναμη σταθερότητας και προόδου και μιλάμε με όρους μέλλοντος».

Αναφερόμενος στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, υπογράμμισε ότι «πριν από πέντε μήνες η Ελλάδα άλλαξε σελίδα, και με την ψήφο τους οι Έλληνες έβαλαν στο περιθώριο τα άκρα, τους ακραίους, τους λαϊκισμούς, και μας εμπιστεύθηκαν. Ο λαϊκισμός ηττήθηκε, και ως ιδέα, και ως περιεχόμενο. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε, γιατί μπορεί να αντεπιτεθεί. Για αυτό εμείς, υπερασπιζόμενοι με σθένος τις ιδεολογικές θέσεις, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε το δρόμο του μέτρου, της μετριοπάθειας, της σύνθεσης, της συνεννόησης. Με πολιτικές που εμπνέουν, δημιουργούν πλειοψηφικό ρεύμα, μεταρρυθμιστικό και μπορούν να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των πολλών».

«Ο άμεσος στόχος μας, που ήταν η αποκατάσταση της σταθερότητας , της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης, ακόμη και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν, ήδη έχει γίνει πραγματικότητα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Αυτή η εικόνα της Ελλάδας που αναγεννάται, της σύγχρονης Ελλάδας, έχει εδραιωθεί και στη συνείδηση των Ευρωπαίων εταίρων μας. Δεν μας αντιμετωπίζουν πλέον με καχυποψία και σκεπτικισμό. Η ΝΔ πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών συσχετισμών. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει αντιπρόεδρο στην ΕΕ και αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε την Κομισιόν, την οποία όπως είπε, την καταψήφισαν όσοι είναι εναντίον της Ευρώπης, και συνάχθηκε με την ΧΑ και την Λεπέν.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ευχαρίστησε όλους τους ανώνυμους μαχητές της ΝΔ, που κράτησαν ζωντανό το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές το 2015, «που κρατήσαμε ζωντανό το κόμμα και το παρέλαβε το 2016 η νέα γενιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πήγε πιο ψηλά, και θα αλλάξουμε την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
νέα, εθνικη, μητσοτακης, capital controls, ελλαδα, νεα δημοκρατια, μιζέρια, συριζα, ειλικρίνεια, ενφια, διλήμματα, σημαίνει, βενιζελος, αθηνα, capital, εκλογες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, γιορτη σημερα, αυτοδιοικηση, καταληψεις, βημα, ναρκωτικα, οικονομια, οριζοντες, σθενος, το βημα, ψεμα, capital, αγκυρα, αλληλεγγυη, απε, αρχαια, βλεμμα, γινει, διαστημα, δυναμη, δικη, διλήμματα, εγινε, εγκληματα, ειλικρίνεια, ειπε, υπαρχει, εκκινηση, ελευθερια, εποχη, εποχες, ερχονται, ευημερια, ευρωπη, ιδεα, εικονα, ομιλια, ισες ευκαιριες, καχυποψια, κυβερνηση, κυριε, κομμα, κορμος, μειμαρακης, μιζέρια, μηνες, μικρο, νεα γενια, νικη, νοημα, παντα, ουσια, οχημα, παμε, περιβαλλον, πηγη, πυξιδα, ρηση, πολιτεια, ρευμα, σιγουρος, συνεχεια, συζευξη, ισχυρος, φορα, ψηφιακο, αγωνας, δικαιωμα, ειπαμε, γιορτη, χωρα, ιδιαιτερα, κακος, μπροστα, σημαίνει, ταξιδι, θεσεις, υπεροχη
Τυχαία Θέματα