Μία γυναίκα νεκρή και δεκάδες τραυματίες στα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας

Μία γυναίκα σκοτώθηκε από πυρά και δεκάδες ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας στα σύνορα της χώρας με τη Βραζιλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διέταξε χθες το σφράγισμα των συνόρων, καθώς η αντιπολίτευση προσπαθεί να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Βραζιλία και άλλες δύο γειτονικές χώρες.

Ο δήμαρχος της περιοχής κοντά στο σημείο του αιματηρού συμβάντος, Εμίλιο Γκονζάλες δήλωσε ότι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν μέλος της τοπικής κοινότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέλη

της αυτόχθονης κοινότητας Πεμόν της Βενεζουέλας, συγκρούστηκαν με δυνάμεις της εθνικής φρουράς και του στρατού οι οποίες παρατάσσουν τανκς στα σύνορα της χώρας με τη Βραζιλία.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης προεδρίας, ο στρατηγός ε.α. Οτάβιου Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους, η Βραζιλία είναι έτοιμη να προχωρήσει κανονικά στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, παρά την ανακοίνωση που έκανε ο Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα τρόφιμα και τα φάρμακα θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην παραμεθόρια πόλη Πακαράιμα ωσότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του την 23η Ιανουαρίου, να μπορέσει να στείλει φορτηγά για να παραλάβουν τη βοήθεια.

Ο Νικολάς Μαδούρο διεμήνυσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και ότι το ίδιο μέτρο ενδέχεται να ληφθεί στα σύνορα με την Κολομβία.

"Αποφάσισα ότι από σήμερα Πέμπτη από τις 20:00, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά μέχρι νεωτέρας" δήλωσε χθες συμπληρώνοντας "δεν θέλω να πάρω μια τέτοια απόφαση, αλλά εξετάζω ένα σφράγισμα των συνόρων με την Κολομβία".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα