Μέτρα προστασίας και ενημέρωση για τυχόν κρούσματα κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Πουλάς ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή τη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό για τους στρατιώτες που βρίσκονται στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά.

Οι δύο βουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επικίνδυνες -όπως περιγράφονται- συνθήκες διαβίωσης του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στις Καστανιές.

«Φαίνεται ότι δεν έχει διανεμηθεί σε όλους το απαραίτητο υγειονομικό υλικό προστασίας του προσωπικού (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά)»,

αναφέρουν οι δύο βουλευτές, προσθέτοντας πως το προσωπικό αυτό «είναι υποχρεωμένο να μοιράζεται χώρους ανάπαυσης και ύπνου χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των στρατευσίμων, όπως και χώρους πρώτης ανάγκης, οι οποίοι δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής».

Ρωτούν τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Υγείας Βασίλη Κικίλια να πληροφορηθούν, ποιος είναι ο αριθμός των μέχρι σήμερα κρουσμάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και σε ποιες περιοχές της χώρας, καθώς και αν έχει ληφθεί μέριμνα για την εφαρμογή των tests covid-19 σε όσους υπηρετούν στα σύνορα.

Επιπλέον ζητούν ενίσχυσή του με υγειονομικό υλικό, αλλά και μέτρα για την προφύλαξή του, κυρίως στην περιοχή του Έβρου, όπου έχει συσσωρευτεί μεγάλος και πυκνός όγκος δυνάμεων για την αναχαίτιση της μεταναστευτικής ροής και για την αμυντική θωράκιση των συνόρων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα