Μεταξύ... συγγενών και φίλων η εκδήλωση Μπούλμαν - Τσίπρα

08:08 5/3/2019 - Πηγή: Antinews

Τον απερχόμενο επικεφαλής της ευρωομάδας των ευρωσοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσπαθήσει να εμφανιστεί ως ο εγγυητής του εν Ελλάδι ευρω-προοδευτικού πόλου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με τη "σφραγίδα" του κ. Μπούλμαν, πρόσκληση για να παραστούν επέστρεψαν ως "απαράδεκτη" τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην

πραγματικότητα, η περιλάλητη εκδήλωση για την προοδευτική συμμαχία στον δρόμο για τις ευρωκάλπες δεν ήταν παρά μια συγκέντρωση "συγγενών" και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους (ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι) να κρατούν ερμητικά κλειστή την πόρτα στα καλέσματα.

Ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε το παρών, αποφασίζοντας και ο ίδιος ότι η πρόσκληση που του είχε απευθυνθεί δεν ήταν παρά μια μεθόδευση για να προκληθεί εσωτερική αναταραχή στο Κίνημα Αλλαγής.

Και μάλλον βγήκε από τη δύσκολη θέση, αφού θα του ήταν άβολο να βρίσκεται στο ακροατήριο την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ομιλητή δήλωνε για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι έκανε το "μοιραίο λάθος, για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, να παραδοθούν τα κλειδιά της διαχείρισης στο ΔΝΤ", το 2010.

Σε ό,τι αφορά τις παρουσίες, ήταν εντελώς αναμενόμενες και απέχουν πολύ από τις φιλοδοξίες του Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσει η σημερινή εκδήλωση πολιτικό σεισμό στα θεμέλια της κεντροαριστεράς.

Λούκα Κατσέλη, Μαρία Ρεπούση, Νίκος Μπίστης, Σπύρος Δανέλλης Μίλτος Κύρκος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλένα Κοππά ήταν τα εκτός ΣΥΡΙΖΑ ονόματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ανακατεύτηκαν μαζί με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος!

Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι αριστερό κόμμα και δεν φιλοδοξεί να γίνει κεντροαριστερό αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε ότι θέλει να γίνει ο πυλώνας μιας προοδευτικής συμπαράταξης, ευχαριστώντας τους ευρωσοσιαλιστές για τη στάση που κράτησαν απέναντι στην Ελλάδα το 2015.

Την ώρα που εξέφραζε την "λύπη" του άλλωστε για το γεγονός ότι δεν απεδέχθη την πρόσκληση για συμμετοχή η Φώφη Γεννηματά, "κάρφωνε" το ΚΙΝΑΛ ότι δεν τόλμησε να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στηρίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θεσμική υπόσταση η σημερινή μάζωξη ούτως ή άλλως δεν έχει αλλά είναι σαφές ότι με εξαίρεση στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου που φλερτάρουν από καιρό συστηματικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε άνοιγμα στο Κέντρο, αποτέλεσε. Πολιτική είδηση, με άλλα λόγια, δεν υπήρξε.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα