Μέρκελ: Υπερασπίστηκε την πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες

Η Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γερμανία και Γαλλία, δήλωσε ότι θα παραμείνει πιστή στην πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες και επέμεινε στο ότι δεν αισθάνεται καμία ενοχή για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

"Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας στην υποδοχή των προσφύγων και εναντιωνόμαστε αποφασιστικά σε αυτό" δήλωσε η καγκελάριος. Χαρακτήρισε τις επιθέσεις των τελευταίων

ημερών "σοκαριστικές, ωστόσο τόνισε ότι "η Γερμανία τάσσεται κατά της κουλτούρας μίσους των τρομοκρατών", λέγοντας ότι οι τρομοκράτες θέλουν να πλήξουν την ετοιμότητα της Γερμανίας να δέχεται πρόσφυγες.

"Δύο πρόσφυγες εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις γεγονός που σημαίνει ότι πρόδωσαν τη χώρα που τους δέχτηκε αλλά και τους υπόλοιπους πρόσφυγες" είπε χαρακτηριστικά. "Με τις πράξεις αυτές, οι τρομοκράτες θέλουν να υποβαθμίσουν τη συνοχή μας. Να σπείρουν το μίσος και το φόβο μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών".

Η Μέρκελ τόνισε ότι είναι απαραίτητο ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τις απειλές ριζοσπαστικών στοιχείων και είπε ότι θα συζητηθεί η λήψη περισσότερων μέτρων. "Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη", είπε. "Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό". Και επανέλαβε το σύνθημά της, "θα τα καταφέρουμε", τονίζοντας ότι "ο φόβος δεν μπορεί να είναι σύμβουλος πολιτικής δράσης".

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα