Μεντβέντεφ: Μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα πυροδοτούσε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε όλες τις δυνάμεις να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρουν μια λύση στον πόλεμο στη Συρία, προειδοποιώντας ότι μια χερσαία επιχείρηση ξένων δυνάμεων στη χώρα αυτή θα μπορούσε να πυροδοτήσει "έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο".


"Οι χερσαίες επιχειρήσεις οδηγούν γενικά στη μονιμοποίηση ενός πολέμου", προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ

σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. "Όλες οι πλευρές πρέπει να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να ξεκινήσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο", συνέχισε.

"Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;" είπε. Θα ήταν αδύνατον να νικήσει κανείς γρήγορα σε έναν τέτοιο πόλεμο, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του, "ιδίως στον αραβικό κόσμο όπου οι πάντες πολεμούν τους πάντες".

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον πρέπει να ασκήσουν πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός.

Κριτική στη Μέρκελ για το προσφυγικό

O πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «απλά βλακώδη» την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που ενσαρκώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.
«Ήταν πολύ απλά βλακώδες να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα της Ευρώπης και να προσκαλέσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να έρθουν στις πατρίδες σας» επισήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι απόλυτη αποτυχία, όλο αυτό είναι απόλυτα τρομακτικό. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε πριν από κάποια χρόνια; Είχατε τόσο κακούς αναλυτές;» κατά το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο Μεντβέντεφ.

«Στις πατρίδες σας υπάρχουν ήδη Σύροι και άνθρωποι από χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία» συνέχισε ο ίδιος.
«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ανάμεσά τους υπάρχουν σίγουρα φτωχοί νέοι που έφυγαν καταδιωκόμενοι από τον πόλεμο. Τι θέλουν; Να επιβιώσουν αλλά επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά επιδόματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο οποίος υπογράμμισε ότι θεωρεί «πως η ανθρωπιά έχει πολύ μεγάλη αξία» και ότι κι εκείνος θέλει επίσης «να βοηθήσει τους πρόσφυγες», «μεταξύ αυτών των ανθρώπων, υπάρχουν πολλοί – ενδεχομένως εκατοντάδες ή και χιλιάδες – κακοποιά στοιχεία που έχουν μεταβεί στην Ευρώπη με μία «αποστολή αντίστροφης μέτρησης». Τώρα περιμένουν να τους καλέσουν και κατόπιν θα ενεργήσουν ως ρομπότ» εναντίον της Ευρώπης.

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα