Μείωση των κύριων εισφορών από το 20% στο 15% σε βάθος τετραετίας εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

21:03 4/9/2018 - Πηγή: Antinews

Τη μείωση των κύριων εισφορών από το 20% στο 15% σε βάθος τετραετίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η οδός Πειραιώς θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μείωση θα είναι πιο επιθετική τα πρώτα χρόνια, με στόχο να πάρει μπροστά η οικονομία.

"Έχω μιλήσει για την ανάγκη νέου ασφαλιστικού τριών πυλώνων. Το βασικό πρόβλημα με το νόμο Κατρούγκαλου είναι ότι τιμωρεί την εργασία. Θα αλλάξουμε την

ανταποδοτικότητα του συστήματος. Όσον αφορά στο ύψος των εισφορών; Το δικό μου σχέδιο είναι η μείωση των κύριων εισφορών από το 20% στο 15% σε βάθος τετραετίας. Μείωση κύριων εισφορών για όλους. Με μία πιο επιθετική μείωση τα πρώτα χρόνια, για να πάρει μπροστά η οικονομία. Με όρο τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Άλφα".

Ταυτόχρονα, βάλλοντας κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατά του πρωθυπουργού, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου.

"Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Δεν έχουμε βγει από την κρίση. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχε πρόσβαση στις αγορές. Έχει πάρει βαριά μέτρα. Έχει, λοιπόν, όλα τα στραβά του Μνημονίου, αλλά δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Είναι βαριά η προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως το "γαλάζιο" σχέδιο για τη μείωση φόρων εξισορροπείται από τις μειώσεις των δαπανών. "Το μεγάλο στοίχημα είναι οι επενδύσεις. Δε θα κάνουμε απολύσεις στο Δημόσιο. Αλλά, θα προσλαμβάνουμε ένα δημόσιο υπάλληλο για κάθε πέντε που θα φεύγουν….Δε θα ξαναχτίσουμε πελατειακό κράτος. Ο κ. Τσίπρας υιοθετεί τις χειρότερες σελίδες της μεταπολίτευσης. Υιοθετεί τις χειρότερες συνήθειες του παλαιού", σχολίασε.

Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι το ίδιο πράγμα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη μήνυση Βαξεβάνη στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα. "Αυτό που έγινε χθες είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά. Έχει δικαίωμα κάθε πολίτης να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Το ερώτημα έχει να κάνει με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του κ. Βαξεβάνη. Είναι ο βραχίονας λάσπης που χρησιμοποιεί το Μαξίμου. Η ΝΔ δε θα αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση. Δεν είναι δυνατό να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου…Μόνος σκοπός είναι να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται, δε φιμώνεται. Δε φοβάται από τέτοιες πρακτικές", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέφερε στο προσκήνιο την πρόθεσή του να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου.

"Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. Δεν είναι οι φυλακές περιστρεφόμενη πόρτα. Και η ασφάλεια ως αίσθηση απαραίτητη για να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας θα επανέλθει. Θα αλλάξουν τα κριτήρια. Οι φυλακές τύπου "Γ" θα επανέλθουν στη χώρα μας. Ο Κορυδαλλός είναι κέντρο που συντονίζεται η δράση του ποινικού εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Ο κ. Φλώρος δε θα έβγαινε από τη φυλακή, εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου", είπε και ερωτηθείς για τον ανιψιό του και στενό συνεργάτη του, Γρηγόρη Δημητριάδη, με αφορμή δημοσίευμα του Documento, σημείωσε: "Ο κ. Δημητριάδης είναι αυτός που με την κατάθεσή του βοήθησε να φυλακιστεί ο κ. Φλώρος. Αυτό τα λέει όλα. Θα ήταν καλό να μπει ένα τέλος στην ακατάσχετη επιχείρηση πολιτικών αντιπάλων, Η στρατηγική αυτή θέλει να στρέψει τα φώτα μακριά από τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης. Εκπορεύεται μέσα από το Μαξίμου Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι το ίδιο πράγμα".

Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα

ΝΔ εδώ και δύο χρόνια έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα μείωσης φόρων, μείωσης δαπανών και προσέλκυσης επενδύσεων. Είναι ένα πρόγραμμα πολύ κοντά στο φιλελεύθερο πυρήνα μας. Ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν ήξερε ότι θα γίνει πρωθυπουργός και υποσχέθηκε 12 δις. Τώρα πιστεύει κανείς, που χάνει, ότι θα δείξει αυτοσυγκράτηση; Κανείς δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα…", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, εστιάζοντας στον ανασχηματισμό Τσίπρα ανέφερε ότι…πέρασε και δεν ακούμπησε (ήταν ένας αδιάφορος ανασχηματισμός μίας κυβέρνησης που πέφτει, σχολίασε) ενώ μίλησε για το δικό του σχέδιο, κάνοντας λόγο για ένα μικρότερο υπουργικό σχήμα, που δε θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί. "Ένα λειτουργικό σχήμα με συγχωνεύσεις υπουργείων", όπως είπε.

"Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δε θα δείτε πολλά στο σχήμα. Θα δείτε πρόσωπα και εκτός ΝΔ. Που δε θα είναι στα ψηφοδέλτια. Ακόμα και έξω από το δικό μας πολιτικό χώρο. Θέλω να κάνω όσο το δυνατόν αξιοκρατικές επιλογές. Δεν έχω να ξεπληρώσω γραμμάτια", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στη συμφωνία με τα Σκόπια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τη χαρακτήρισε προβληματική. "Δώσαμε "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα. Έρχεται και κουμπώνει με όλο το σκοπιανό αλυτρωτισμό. Κουμπώνει όλη η προπαγάνδα του κ. Ζάεφ. Η ΝΔ δε θα κυρώσει τη συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, εάν αυτή η συμφωνία δεν έχει κυρωθεί στην επόμενη Βουλή. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα χαρτιά που έχουμε στη διάθεσή μας, για να αλλάξουμε πτυχές. Αυτοί που είναι υπόλογοι είναι όσοι έφεραν τη συμφωνία", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δε θα αλλάξω το σύστημα εισαγωγής για δύο χρόνια

Σφοδρή ήταν η επίθεση Μητσοτάκη κατά του κ. Γαβρόγλου για το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. "Πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα. Άλλα έλεγε ο κ. Τσίπρας, άλλα είπε πέρυσι ο κ. Γαβρόγλου και άλλα λέει σήμερα. Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητο σύστημα. Το σύστημα που προτείνει ο κ. Γαβρόγλου αμφισβητεί το αδιάβλητο. Η ΝΔ δε θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για δύο χρόνια, μέχρι να διορθώσει άλλες πτυχές στα Πανεπιστήμια", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα