Μειώσεις μισθών και απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ

Μαζί δεν τα φάγαμε αλλά εσείς θα πληρώσετε τα σπασμένα, και μάλιστα το τίμημα θα είναι πνιγμένο στο αίμα.

Αυτή ήταν η λογική στη συζήτηση που είχε ο ιδιοκτήτης του Πήγασου, Φώτης Μπόμπολας, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στις εφημερίδες του.

Το σχέδιο είναι απλό. Μειώσεις μισθών, απολύσεις, κλείσιμο εφημερίδων και … βγάλτε το σκασμό.

Δεν του έφταναν οι πάνω από 200 απολύσεις, ούτε οι μειώσεις μισθών

και κυριακάτικων ακόμη και πάνω από 30%.

Διεμήνυσε στους εργαζόμενους ότι θα τους κόψει άλλο ένα 10%, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο των απολύσεων ενώ δεν απέκλεισε και νέα μείωση των μισθών, είτε γυρίσουμε στη δραχμή είτε όχι.

Αναυδοι οι εργαζόμενοι από το σοκ και δέος συνέχισαν να ακούνε τα μαντάτα.

Δε θα κλείσει το Εθνος διότι είναι η ναυαρχίδα του ομίλου αλλά θα κάνει τα πάντα για να μειώσει τις ζημιές πάνω από 12 εκατομμύρια το χρόνο που μπαίνει μέσα.

Την Ημερησία, να συνεχίσουν να δημοσιεύονται ισολογισμοί θα την κρατήσει, αλλιώς θα κόψει το καθημερινό και θα κρατήσει το Σαββατιάτικο και το site.

Λουκέτο μπαίνει στην εφημερίδα Goal και στον αθλητικό ραδιοσταθμό Sentra, διότι όπως είπε, καταργούνται τα έσοδα από το στοίχημα, οπότε τα μέσα δεν είναι βιώσιμα.

Τέλος ανακοίνωσε το κλείσιμο της εφημερίδας Αγγελιοφόρος στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αρμαγεδδών στις εφημερίδες του Μπόμπολα είναι η αρχή του τέλους για τον κλάδο καθώς και τα υπόλοιπα μέσα στη λογική αυτή κινούνται.

Οι επιχειρηματίες τους, αφού τσέπωσαν τα δισεκατομμύρια από την είσοδό τους στο Χρηματιστήριο, αφού πήραν τα θαλασσοδάνεια, κι αφού μοίρασαν cd, dvd, σαμπουάν, βιβλία, σούπερ μάρκετ κι άλλα πολλά, τώρα πετάνε σα στημένες λεμονόκουπες τόσους ανθρώπους στο δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα