Μεϊμαράκης: Το «ναι» το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι έλεγε «παραμύθια» και τονίζοντας ότι το «ναι» του κόμματός του είναι χωρίς συναλλαγές γιατί η ΝΔ, δεν ζητάει «ανταλλάγματα».

«Μη μας περνάτε για χαζούς κ. Τσίπρα γιατι δεν είμαστε. Μην παρεξηγείτε την αστική ευγένεια

για αδυναμία», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Θελήσατε να μιλήσετε έτσι, για να συσπειρώσετε την Κοινοβουλετική σας Ομάδα.Τι ζητάτε από μας; Σας παρείχαμε εξουσιοδότηση την προηγούμενη εβδομάδα και σας την παρείχαμε απλόχερα.

Τι παραπάνω να σας κάνει η αντιπολίτευση; Σε τέτοιες ώρες ευθύνης δεν περίμενα να έχετε τέτοια συμπεριφορά.

Μου λέγατε παραμύθια ότι δεν θα μιλήσετε σήμερα και να μην μιλήσω κι εγώ.

20 Φεβρουαρίου διαπραγματευθήκατε και υπογράψατε τη συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος - Όμως, δεν τα σεβαστήκατε - Έρχεστε σήμερα να μας πείτε ότι δεν σας φέρθηκαν καλά οι Ευρωπαίοι και μας ζητάτε να τοποθετηθούμε σε αυτό; Αν δεν υπήρχε ο Γιούνκερ, που είναι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να δω τι θα έκαναν οι Σοσιαλιστές.

Το ξέρατε ότι, αφ ης στιγμής τελείωσε το πρόγραμμα, ότι η ΕΚΤ δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει - Το ξέρατε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες - Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού με ψεύτικες υποσχέσεις - Εγώ δεν εκπλήσσομαι που ο συνάδελφος κ. Λαφαζάνης θα ψηφίσει όχι - Η ΝΔ σας δίνει την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, αλλά δεν σας δίνει «λευκή επιταγή» - Είναι πολιτική δύναμη για μας να σας πούμε «ναι, προχωρήστε στην Ευρώπη».

Η στάση της αντιπολίτευσης σας έδωσε στη φαρέτρα σας πολλά όπλα. Το «251» μέτρησε. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από εκβιασμούς.

Αν λέτε ότι οι εταίροι σας εκβιάζουν, να δείτε εσείς τι εκβιασμό συνειδησιακό κάνετε σε μας. Η συμφωνία φέρει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου, είναι ιδιοκτησία δική σας και πρέπει να την υλοποιήσετε - Το «ναι» το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές - Δεν ζητάμε ανταλλάγματα - Πρέπει η λογική να επικρατήσει μέσα στο πλαίσιο συνεννόησης που έχουμε.

Σήμερα τα μέτρα είναι πολύ περισσότερα - Δεν τολμώ ούτε να τα αναφέρω, γιατί φοβάμαι ότι θα αυξηθούν περισσότερο - Εμείς είμαστε οι εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας και αυτό θα φανεί και σύντομα - Όποτε θέλετε, τολμήστε το.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα