Μεϊμαράκης: Ο αμετανόητος Τσίπρας, σε λίγο θα γίνει αντιμνημονιακός

Ιδιαιτέρως επιθετικός προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha. "Έκανε την Ελλάδα Κουμουνδούρου" αφού “δεν έλυσε τα εσωκομματικά του ζητήματα και έσυρε τη χώρα σε εκλογές”, τόνισε, με σαφώς σκληρό ύφος.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι “η πιο συμπαγής πολιτική δύναμη που υπάρχει σήμερα,

ενώ από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος, κάθε μέρα παραιτούνται στελέχη, έφυγαν βουλευτές, ο γραμματέας και δεν μπορεί να κλείσει ψηφοδέλτια. Εμείς τις περιμέναμε τις εκλογές, είμαστε έτοιμοι” και συνέχισε: “εγώ μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρέσει τον κ. Τσίπρα για όσα έχει πει και όσα έχει κάνει και, αν θέλει να γραφτεί μέλος της παράταξης μπορώ να του πάω και την αίτηση”.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ για τις εκλογές είπε πως “θα ξεδιπλώσουμε θεματικά το πρόγραμμα μας», για το όραμα της παράταξης και κάλεσε τους «όρθιους» Έλληνες να σηκώσουν τους γονατισμένους.

Παράλληλα επισήμανε για ακόμη μία φορά πως είναι ακατανόητος ο λόγος που μας πηγαίνει ο Τσίπρας σε εκλογές, σημειώνοντας ότι “είχε την στήριξή μας για να μην κάνει εκλογές» και προσδιόρισε ότι “οι εκλογές πρέπει να έχουν τον χρόνο τους για να συζητηθούν τα θέματα πάνω στα οποία θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολίτες”.

“Μου φάνηκε αμετανόητος, δεν μπορεί να βρει τις απαντήσεις στο απλό ερώτημα: γιατί μας πάει αφού υπέγραψε τη συμφωνία;”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον Alpha. "Ο Τσίπρας επιβεβαίωσε την άποψή μου ότι ο "τύπος" την "κοπανάει", είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επεσήμανε ότι "ο Τσίπρας με 251 ψήφους στη Βουλή μπορούσε να γίνει εθνικός ηγέτης” ενώ με δόση ειρωνείας ανάφερε: “ τώρα τι έρχεται να πει; Ότι θα αλλάξει το μνημόνιο που υπέγραψε;", Στο τέλος σατίρισε την στάση του κ. Τσίπρα λέγοντας πως "σε λίγο θα ξαναγίνει αντιμνημονιακός" .

Αναφερόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι σέβεται τον θεσμικό της ρόλο, αλλά επέρριψε στον κ. Τσίπρα την ευθύνη για την επιλογή της. Αντίστοιχη ευθύνη καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε στη δυσπιστία του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα και, όπως ανέφερε, περιμένει απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα ανεβάζει τους τόνους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταλόγισε εκ νέου ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για δημιουργία συνθηκών προσέλκυσης των μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό αναρωτήθηκε γιατί “υπάρχει μια περίεργη σιωπή” από την Χρυσή Αυγή στο μεταναστευτικό ζήτημα” εννοώντας πως δεν κάνει αντιπολίτευση στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε όσους παρασύρθηκαν -όχι τους αφοσιωμένους ψηφοφόρους της- να ξανασκεφτούν ποια είναι η εθνική επιλογή για τη χώρα.

Προχώρησε σε αυτοκριτική για λάθη και παραλείψεις της ΝΔ, τονίζοντας πως “οφείλουμε να ζητήσουμε από τους πολίτες συγνώμη” ενώ σημείωσε πως “για να φτάσουν οι πολίτες να ψηφίσουν αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ θυμωμένοι κυρίως με εμάς”. Παρόλα αυτά είπε πως "οι πολίτες είχαν να συγκρίνουν τα δικά μας πεπραγμένα, που λέγαμε αλήθεια, με το ροζ συννεφάκι του ΣΥΡΙΖΑ" και τώρα έχουν ήδη δει και τα "πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ" και πρέπει να τα συγκρίνουν με τη δική μας περίοδο διακυβέρνησης".

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα