Μεγάλος νικητής ο λαός της ΝΔ

Η μαζική συμμετοχή οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την επιβεβαίωση ότι η εκλογή αρχηγού πρέπει να γίνεται από το λαό και να μην έχει ίχνος καμαρίλας και παρασκηνίου.

Μπορεί να μην πήγε ο κόσμος που είχε πάει το 2009 αφού τώρα δεν υπήρχε… Σαμαράς ενώ κάποιοι σκόπιμα εδώ και μερικούς μήνες προσπάθησαν να απαξιώσουν τη διαδικασία. Ήθελαν μια ΝΔ

μικρή, με όσο το δυνατόν λιγότερους ψηφοφόρους ώστε να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα, αν δεν τους άρεσε.

Ει δυνατόν ήθελαν να ναυαγήσει όλη η διαδικασία ώστε να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο και αλλαγή καταστατικού ώστε να εκλεγεί πρόεδρος από το κονκλάβιο, το απόλυτα ελεγχόμενο.

Η μαζική συμμετοχή έκλεισε στόματα και προκαλεί ήδη πανικό σ’ εκείνους που έπαιξαν με το μέλλον της ΝΔ. Όποιος κι αν εκλεγεί αρχηγός τα συμπεράσματα που θα βγάλει είναι εντελώς διαφορετικά και θα πρέπει να τα λάβει υπόψη του.

Ο κόσμος έριξε κατ’ αρχάς χαστούκι σε αυτούς που ήθελαν βουβές εκλογές, χωρίς πολύ κόσμο και με ελεγχόμενους ψηφοφόρους. Δεν τους έκαναν το χατίρι οι Έλληνες και πήγαν να ψηφίσουν, σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και έσπευσαν να δείξουν ότι το κόμμα είναι δυνατό.

Ηττήθηκαν επίσης όλοι όσοι ήθελαν τη διάσπαση της ΝΔ. Όσοι γλυκοκοιτάζουν τον Τσίπρα και είναι έτοιμοι να ξεπουληθούν για μια θέση αντιπροέδρου ή δύο υπουργεία. Ο κόσμος τους φώναξε ότι θέλει μια αξιωματική αντιπολίτευση δυνατή η οποία θα έχει λόγο εντός κι εκτός Βουλής και θα διεκδικήσει την εξουσία, αφού πρώτα αλλάξει για να μη βουλιάξει.

Ηττήθηκαν και όλοι όσοι δεν θέλουν ανοικτές διαδικασίες. Όσοι φοβούνται την οργή, το θυμό, την απογοήτευση και τελικά την κρίση του… τελικού κριτή που είναι ο κόσμος. Μην τολμήσουν τώρα να ζητήσουν αλλαγή στον τρόπο εκλογής προέδρου. Ο κόσμος μίλησε και τους έκλεισε τα στόματα.

Ένα μεγάλο πολιτικό συμπέρασμα που βγαίνει επίσης από την πρωτοφανή προσέλευση και παρά τα όσα έχουν γίνει είναι ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ότι το καντηλάκι του Αλέξη σβήνει. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει και να πρέπει να ζητηθεί από τη ΝΔ να αναλάβει να σώσει ξανά τη χώρα. Όπως είπε και ο Σαμαράς όταν ψήφισε πρέπει να γίνουν τα πάντα για να φύγει αυτή η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

Όποιος κι αν εκλεγεί, λοιπόν, οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του. Ότι δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις ερήμην του ελληνικού λαού. Ότι ο κόσμος θέλει να συμμετέχει στα κοινά, θέλει να αποφασίζει για τη ζωή του, έστω κι αν τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ κάνουν τα πάντα για να δυσφημήσουν και να υποβαθμίσουν την άμεση δημοκρατία.

Μια άλλη μέρα ξεκινά για την κεντροδεξιά. Τώρα χρειάζεται να φτιαχτεί ένα νέο αφήγημα που θα αρέσει στον κόσμο. Θα έχει τη δυνατότητα ο νέος πρόεδρος να φέρει σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή; Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν τα πάντα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα