Μέχρι τον Μάρτιο προσπαθεί να το τραβήξει ο Παπανδρέου

Συνεδριάζει σε λίγο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μέσα σε βαρύ κλίμα

καθώς σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο η κατάσταση παραμένει τεταμένη και ιδιαίτερα ρευστή.

Η  Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, ομολογούν ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και το μόνο που την κρατά ενωμένη είναι αφενός ο κίνδυνος χρεοκοπίας και αφετέρου η μη επανεκλογή τους σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Κατά την

συνεδρίαση της ΚΟ ομάδας δεν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές – δεν τους παίρνει άλλωστε στο Μαξίμου να μιλήσουν. Θα μιλήσει μόνο ο κ. Παπανδρέου ο οποίος θα επαναλάβει ότι η ψήφιση του άρθρου 37 είναι “προαπαιτούμενο” από την Τρόϊκα και θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές να μην τον …ρίξουν τώρα.

Το κύριο επιχείρημα στους πανικόβλητους βουλευτές από το Μαξίμου είναι σε γενικές γραμμές το εξής: “Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πάμε μέχρι τον Μάρτιο, γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχουμε πλεόνασμα και η κατάσταση θα είναι πιο ευνοϊκή για μας“.

Δεδομένου ότι δεν αναμένονται αποφάσεις από τους Δανειστές την Κυριακή, είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο γι αυτό και η ομιλία του στους βουλευτές και οι συναντήσεις με τους πολιτικούς και την …διαπλοκή. Ελπίζει έτσι ότι θα τα … κουτσοβολέψει μέχρι τον Μάρτιο και θα γλιτώσει τελικά τις εκλογές τώρα και το … ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα