Με πιλότο τον Μήτρογλου η πτήση για Βραζιλία

Κάρτα επιβίβασης για την πτήση προς Βραζιλία έβγαλε στην Εθνική ομάδα ο Κώστας Μήτρογλου ο κύριος «υπεύθυνος» για τη σπουδαία νίκη με 3-1 επί τον Ρουμάνων στον πρώτο αγώνα μπαραζ για τα τελικά του Μουντιάλ την επόμενη χρονιά.

Ο Φορ του Ολυμπιακού πέτυχε τα δυο από τα τρια τέρματα της Εθνικής μας με τον Σαλπιγγίδη να σημειώνει το ενδιάμεσο (1-1)

και πολύ σημαντικό επίσης αφού απάντησε άμεσα στην απρόσμενη ισοφάριση των Ρουμάνων.

Οι 30.000 και πλέον Έλληνες φίλαθλοι που γέμισαν το Καραισκάκης είδαν μια Εθνική αποφασισμένη να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και αν η τύχη χαμογελούσε λίγο περισσότερο προς το φινάλε της αναμέτρησης τωρα θα μιλούσαμε ήδη για τους αντιπάλους μας στο μουντιάλ της Βραζιλίας. ¨οπως και να χει η πρώτη επίσημη νίη επί των Ρουμάνων είναι πλέον γεγονός κι απομένει η δύσκολη αλλά στα μέτρα μας ρεβανς την Τρίτη στο Βουκουρέστι για να ανοίξει η πόρτα του αεροπλάνου.

Το κρίσιμο ματς ξεκίνησε με ένα 20λεπτο πραγματικό ροντέο. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μήτρογλου βρέθηκε στο έδαφος εντός μεγάλης περιοχής από μαρκάρισμα του Γκάρντος ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε . Δώδεκα λεπτά μετά το «Καραισκάκης» σηκώθηκε στο πόδι όταν ο Μήτρογλου βγήκε στην πλάτη της άμυνας από σέντρα ακριβείας του Σαλπίγγίδη και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Λόμποντς ανοίγοντας το σκορ. Πιν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 15΄ο Στάνκο εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια της άμυνας και με κεφαλιά εξ επαφής ισοφάρισε.

Οι φωνές απο την εξέδρα χαμήλωσαν όχι όμως και η διάθεση των διεθνών που όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω αλλά ξαναπήραν το προβάδισμα με τον Τοροσίδη αυτή τη φορά να κάνει την ασιστ και τον Σαλπιγγίδη πλέον σε ρόλο εκτελεστή να πετυχαίνει το 2-1 στο 21ο λεπτό. Ήταν ουσιαστικά και η τελευταία μεγάλη φάση το ημιχρόνου αφού ο ρυθμός έπεσε κάθετα μέχρι οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να παγώσουν το ρυθμό και να προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν την ελληνική άμυνα ωστόσο οι παίκτες του Φερνάντος Σάντος έδειξαν προετοιμασμένοι. Και το χειρότερο για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 66΄όταν και πάλι ο Κώστας Μήτρογλου βρήκε τη χαραμάδα και με τη βοήθεια της τύχης αφού η μπάλα χτύπησε σε κεφάλι αμυνομένου κατέληξε στα δίχτυα του Λόμποντς για τριτη φορά.

Ήταν πλέον και με τη βούλα η μεγάλη βραδιά του φορ του ολυμπιακού που στο 71΄λιγο έλειψε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-1 με ένα απίστευτο τακουνάκι αλλά η μπάλα αυτή τη φορά δεν του έκανε το χατίρι . Οι παίκτες του Πιτούρκα τα είχαν χαμένα και μάταια προσπαθούσαν να φέρουν σε ισορροπία την αναμέτρηση.

Η Εθνική μας όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο εκρηκτική φτάνοντας τουλάχιστον δυο φορές πολύ κοντά στο 4-1 ενώ στο 89΄το γκολ του Φάνη Γκέκα ακυρώθηκε αφού ήταν σε θέση οφ σάιντ ο Γιώργος Σαμαράς . Η πανωλεθρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Λάζαρ του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό.

Ελλάδα: Καρνέζης , Τοροσίδης, παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης (85΄Σάμαρης), Μανιάτης (77΄Καραγκούνης) Τζιόλης Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (80΄Γκέκας), Σαμαράς

Ρουμανία: Λόμποντς, Ματσέλ, Γκάρντος, Γκοϊάν,Ρατς, Μπουρτσεάνου (75΄Λάζαρ) ,Κότσις, Τόρζε (74΄Γκροσαβ), Στάνκου,Τανάσε (86΄Μαξίμ), Μαρικά

Keywords
Τυχαία Θέματα