Με απώλειες 90% ο γαμπρός του Κλίντον κλείνει το hedge fund του για την Ελλάδα!

Τον Μάρτιο του 2015 οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι ο γαμπρός του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον, Μαρκ Μεζβίνσκι, ο οποίος ειδικεύεται στο να διαχειρίζεται κεφάλαια, είχε ποντάρει στην ελληνική οικονομία και είχε πέσει έξω αφού το hedge fund του, Eaglevale Partners, είχε κάνει τελικά λάθος εκτιμήσεις.

Τώρα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι δύο χρόνια μετά την δημιουργία

του, το hedge fund του Μεζβίνσκι κλείνει, έχοντας χάσει το 90% της αξίας του!

Δύο επενδυτές που έχουν γνώση του θέματος και μίλησαν στους NYT υπό το καθεστώς της ανωνυμίας αποκάλυψαν ότι το Eaglevale Hellenic Opportunity, το οποίο είχε συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές που ήθελαν να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος, έχει πλέον τελειώσει.

Ο Μαρκ Μεζβίνσκι, ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του Κλίντον, Τσέλσι, είχε δημιουργήσει το Eaglevale Partners -το οποίο είχε ως βάση το Μανχάταν- μαζί με άλλους δύο πρώην συναδέλφους του στη Goldman Sachs.

Οι τρεις τους θέλησαν να επενδύσουν στην ελληνική κρίση, ελπίζοντας στην αναβίωση της ελληνικής οικονομίας, ελπίδες που την εποχή που το fund δημιουργήθηκε είχαν -σύμφωνα με τους NYT- πολλοί στην Wall Street. Ωστόσο, το να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην ελληνική οικονομία, αποδείχτηκε αρκετά ριψοκίνδυνο για τον Μεζβίνσκι και τους συνεργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε παλαιότερο δημοσίευμά τους οι New York Times είχαν αποκαλύψει πως μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μεζβίνσκι είχε στείλει επιστολή στους επενδυτές των κεφαλαίων του -μεταξύ των οποίων και άνθρωποι της οικογένειας Ρότσιλντ και της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs- με την οποία τους ενημέρωνε ότι έκανε λάθος. Το 2014, το Eaglevale Partners εμφάνισε απώλειες κατά 3,6%, με αποτέλεσμα να περιορίσει σημαντικά την έκθεσή του σε ελληνικούς τίτλους.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα