Με 156 "υπέρ" η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Απών ο Σαμαράς

Με 156 ψήφους υπέρ, έναντι 90 κατά επί συνόλου 246 παρόντων πέρασε η επίμαχη τροπολογία με την οποία προσδιορίζονται οι ποινές των ΠΑΕ σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας.

Την τροπολογία στήριξαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Κ.Ο. του οποίου υπέβαλλε και το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Κατά ψήφισαν τελικά οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Απών ο Σαμαράς

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ απουσίαζαν ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς και ο πρώην πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Βαγιωνάς, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεση υπερψήφισης της τροπολογίας εκ μέρους του.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ ο κ. Σαμαράς "επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί".

Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού μια ώρα μετά την ψηφοφορία, αφού διευκρίνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει πρόσφατα με τον κ. Σαμαρά, διέψευσε δημοσιεύματα ότι βρίσκεται σε νοσοκομείο ή ότι έχει προβλήματα υγείας.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ανέφεραν στο ΑΠΕ τα εξής: "Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί".

Με επιστολική ψήφο, η οποία προσμετράται, ψήφισε ο Πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί οι οποίοι τον συνοδεύουν στην Γαλλία, καθώς και οι βουλευτές που επίσης απουσιάζουν λόγω κοινοβουλευτικών καθηκόντων. Από την ψήφιση της τροπολογίας απείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Απόντες ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμμελος, Τρυφ. Αλεξιάδης, Σωκρ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου αλλά γνωστοποίησαν με επιστολή την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Για την τροπολογία ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από πλευράς της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για Κύρωση σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας με την Ιαπωνία, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής απέφυγε να αναφερθεί στην τροπολογία.

Ο κ. Αυγενάκης, ωστόσο, υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι η αντικατάσταση των δύο μελών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν "περνάει" μέσα από την Επιτροπή Μορφωτικών της Βουλής απαντώντας έτσι στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί "εξαπάτησης της Βουλής".

ΠΑΟΚ: Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα

Για "κλοπή πρωταθλήματος" κάνει λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ανακοίνωση της λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή, προσθέτοντας ότι θα εξαντλήσει "όλα τα ένδικα μέσα μέχρι το CAS".

Ολόκληρη η ανακοίνωση: "Ο στιγματισμός και η μείωση της αξιοπρέπειάς μας, θα είχε ως ιδανικό επιμύθιο την κλοπή του πρωταθλήματος και την απονομή του στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο αυτοσκοπός, άλλωστε.Από τη μια πλευρά να προσπαθούν να εμφανιστούν ως δήθεν σωτήρες του ΠΑΟΚ κι από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση.Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την 94χρονη ιστορία μας και η νομοθετική ρύθμιση μας είναι εντελώς αδιάφορη, δε μας χρειάζεται.Γι αυτόν το λόγο, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα μέχρι το CAS και απαιτούμε νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα