Μαζικός ξεσηκωμός για το εργασιακό: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – «Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται από νωρίς το πρωί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αμαλίας στο ύψος της Βουλής, στην Πειραιώς από την Ιερά Οδό και στην
Πατησίων από το ύψος της Ιουλιανούμετά τις συγκεντρώσεις θα ακολουθήσουν και πορείες στη Βουλή

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Το εν λόγω νομοσχέδιο μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις βρέθηκαν ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά με αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ.

Κουτσούμπας: «Καταδικασμένο το εργασιακό νομοσχέδιο»

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», είπε με νόημα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαμός στους δρόμους από το πρωί

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα προβλήματα για τους οδηγούς λόγω της απεργίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και τρόλεϊ. Κίνηση και μποτιλιάρισμα σε αρκετούς δρόμους της Αττικής.

ΣυγκεντρώσειςΠρογραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλειςΣτην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνοςπροηγήθηκε του ΠΑΜΕ στις 10 στο πρωί, στα Προπύλαια

Μόνο τα λεωφορεία θα κινούνται 9:00-21:00ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊΤα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑΑκινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του ΠροαστιακούΣτο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά όταν μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων βρέθηκαν οι περιφρουρήσεις από μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Στους απεργιακούς ρυθμούς της χώρας και η Θεσσαλονίκη, με τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις.Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία διαμαρτυρίας μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Στις 11.00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, μπροστά στο κτήριο του ΕΚΘ.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε δική του συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ και στην Καμάρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση πρωτοβάθμια σωματεία και αντιεξουσιαστές.

24ωρη απεργία και πορεία και στην Πάτρα

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο στην οδό Κολοκοτρώνη.

Σε απεργιακό «πυρετό» και η Κρήτη

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλο το νησί, κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά. Στο Ηράκλειο, θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, στις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας και στις 11 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο, σωματεία και εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα για δύο συγκεντρώσεις: στο Εργατικό Κέντρο και στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Στα Χανιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
μμμ, ξεσηκωμος, πλοια, γσεε αδεδυ, εν λόγω, αλέξης τσίπρας, το νησι, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, παμε, βουλη, δραση, σεπε, τσιπρας, ΚΚΕ, μετρο, ησαπ, τραμ, αθηνα, θεσσαλονικη, λεωφορεια, ηλεκτρικος, ΟΣΕ, πειραιας, πεμεν, διαδηλωσεις, εδοθ, εκθ, βενιζελος, πατρα, χατζηδακης, ηρακλειο, χανια, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, κρητη, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, γσ πατησιων, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αλέξης τσίπρας, νησι, πειραιως, πλαισιο, ρεθυμνο, σεπε, υψος, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, δυναμη, διοικηση, δικη, εδοθ, ειπε, εν λόγω, εξελιξη, ζωη, κυβερνηση, κινηση, λογο, νοημα, ξημερωματα, παμε, πεμεν, προβληματα, πρωι, συγκεντρωση, φωφη, φωφη γεννηματα, ανηκει, δικαιωμα, εκθ, καμαρα, μπροστα
Τυχαία Θέματα
Μαζικός, Χιλιάδες, – Χειρόφρενο, ΜΜΜ,mazikos, chiliades, – cheirofreno, mmm