Μαζική δίωξη Χριστιανών στην Κίνα

Σε μια εκκλησία της πόλης Γουενζού στην ανατολική Κίνα, κάποιοι άνθρωποι έχουν οχυρωθεί σε μία εκκλησία εδώ και δύο μήνες. Περιμένουν να επιτεθούν οι αρχές για να προστατέψουν τον σταυρό, όπως λένε, καθώς τον τελευταίο καιρό η αστυνομία επιτίθεται σε εκκλησίες και Χριστιανούς. Τον Ιούλιο, το κλειστό κύκλωμα του ναού είχε καταγράψει αστυνομικούς να χτυπούν τους συγκεντρωμένους Χριστιανούς και να τους απομακρύνουν με τη βία.

Στην Γουενζού, που αποκαλείται και «Ιερουσαλήμ της Κίνας», από τις αρχές του χρόνου οι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν δώσει εντολή για

την κατεδάφιση δεκάδων εκκλησιών, ενώ έχουν αφαιρέσει από την περιοχή πάνω από 300 σταυρούς από τρούλους ναών, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για παράνομες κατασκευές. Η κίνηση όμως είναι σαφώς μια προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση του Χριστιανισμού στην Κίνα.

Οι ηγέτες των εκκλησιών λένε ότι οι αρχές αγνοούν όλα τα παράπονα και τα αιτήματά τους. «Οι ηγέτες θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός είναι ξένη θρησκεία και μέρος μίας ξένης κουλτούρας. Βλέπουν την αύξησή μας σαν μία εισβολή της Δύσης στην Κίνα», εξηγεί ένας εκκλησιαστικός ηγέτης. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα του Χριστιανισμού στην Κίνα αντιμετωπίζεται ως απειλή από το αθεϊστικό Κομμουνιστικό κόμμα. Φοβούνται μάλιστα ότι η εκστρατεία της τοπικής κυβέρνησης θα επεκταθεί και σε εθνικό επίπεδο.

«Ο Χριστιανισμός έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα στην Κίνα τις τελευταίες δεκαετίες» σχολιάζει ο Φενγκάνγκ Γιανγκ του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα. «Έχει μεταφερθεί από την ύπαιθρο στις πόλεις και έγινε πολύ δημοφιλής στους επιχειρηματίες. Πολλοί νεοφώτιστοι είναι νέοι». Εκτιμά επίσης ότι σε λίγα χρόνια η Κίνα θα έχει περισσότερους χριστιανούς από ότι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Και μέσα σε μόλις 15 χρόνια, η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως η χώρα με το μεγαλύτερο χριστιανικό πληθυσμό στον κόσμο. Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης πάντως αμφισβητούν τους ισχυρισμούς αυτούς.

http://edition.cnn.com/2014/09/15/world/asia/china-christians-church/index.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα