Μάρδας: Θα υπάρξουν και άλλες ΠΝΠ

Μια παλιά αγγλική παροιμία λέει: when something happens once then it happens all the time. Κάπως έτσι κινείται η κυβέρνηση. Δεν μιλάμε πλέον για το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ακόμη και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης ντρέπονται να το ξεστομίσουν.

Αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη γυρίσει πίσω το ημερολόγιο,

στην περίοδο των Καννών.

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δεν αποκλείει νέες ΠΝΠ, εάν υπάρξουν «έκτακτες και απρόβλεπτες εξελίξεις».

Στην ερώτηση εάν θα ακολουθήσουν κι άλλες, ο Δημήτρης Μάρδας ξεκαθαρίζει ότι «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται από το Σύνταγμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όμοιες αυτής που αντιμετωπίσαμε. Είναι μια διαδικασία που δεν μας ευχαριστεί, αλλά όταν υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες εξελίξεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τότε, αν δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια προσφέρει μια λύση. Το ζητούμενο όμως είναι ένα και μοναδικό: η ΠΝΠ να γίνει το συντομότερο δυνατό νόμος. Έτσι αντιμετωπίζεται κάθε αδυναμία και κριτική».

Από αυτό καταλαβαίνουμε πως μας περιμένουν και άλλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Και ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει, από τη στιγμή που πήρε «εν μία νυκτί» τα ταμειακά –προσέξτε όχι τα αποθεματικά- διαθέσιμα των δήμων και των περιφερειών που τα έχουν ανάγκη για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο κ. Μάρδας όμως, άθελά του, προδίδει την ραθυμία της κυβέρνησης. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου προκαλούνται από την ίδια την κυβέρνηση που ξοδεύει χρόνο και χάνει χρήμα εδώ και τρεις μήνες. Τα εθιμοτυπικά ταξίδια, η δημιουργική ασάφεια και οι αόριστες συμφωνίες, οδηγούν, στην ασφυκτική πίεση, στον περιορισμό των κυβερνητικών επιλογών και τέλος στον πανικό και την κρίση. Και ο πανικός, είναι ο χειρότερος σύμβουλος, σύντροφοι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα