Μα καλά, έχουν ΣΥΡΙΖΑ στο Τέξας;

Πάει κι αυτό. Χιόνια ήταν και πέρασαν.

Από σήμερα κιόλας επιστροφή στη χαρωπή μας καθημερινότητα.

Δηλαδή στις μάσκες, τα sms, τα κλικαγούεϊ, τις μετρήσεις λυμάτων, τον Σήψα και τις… διασωληνώσεις.

Βέβαια, όχι επιστροφή για όλους. Κάποιοι παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους από τα χιόνια, χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα και χωρίς ελπίδα.

Και όχι στους ορεινούς όγκους της Ηπείρου ή της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά στις χάι περιοχές της πρωτεύουσας.

Εκεί που τα Καγιέν έχουν πλέον ακινητοποιηθεί καλυμμένα από το χιόνι.

Εκεί που οι δρόμοι έκλεισαν και το ρεύμα διακόπηκε λόγω πεσμένων κορμών πάνω στα καλώδια, που ήμουνα νιος και γέρασα κι ακόμη υπογειοποιούνται (μέχρι και η Μάλτα πρόλαβε)...

Με αποτέλεσμα διάφοροι έχοντες και κατέχοντες, ακόμη και διάσημοι συνέλληνες, opinion makers όπως π.χ. η Ανίτα Πάνια, να παραμένουν για τέταρτη μέρα χωρίς τις συνήθεις στοιχειώδεις ανέσεις, που χρόνια τώρα θεωρούσαν δεδομένες.

Κάποιοι δεν μπορούν ούτε στο φέσιμπουκ να μπουν, ούτε ένα τσάι να ζεστάνουν.

Θα μου πείτε, ας πάνε με το Range Rover τους στο Ντα Κάπο… όλα εγώ πΧια;

Τέλος πάντων, έγινε χαλασμός και κάποιοι υποφέρουν.

Ποιος όμως φταίει γι’ αυτό;

Φταίνε οι δήμοι, οι περιφέρειες, το δασαρχείο, η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΗΕ, τα υπουργεία, ο Νικα Χαρντ; Ο Τράγκας; ο Ντάφι Ντακ; Ποιος;

Κανείς δεν μπορεί να μας πει με σιγουριά, αφού οι αρμοδιότητες των παραπάνω είναι τόσο «διαπλεκόμενες», που όπως πάντα στο τέλος όλοι οι (αν)αρμόδιοι βγαίνουν λάδι.

Παίζοντας ένα ζογκλερικό πινγκ πόνγκ στις πλάτες του «σοφού» λαού, που στο τέλος πάλι τους ψηφίζει.

Καλώντας τους να διαχειριστούν κρίσεις και έκτακτα συμβάντα, την ώρα που όλοι γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι αν δεν ήταν γόνοι ή παιδιόθεν αφισοκολλητές, δεν θα μπορούσαν να εργαστούν ούτε ως βοηθοί βοηθού σε συνοικιακό φωτοτυπάδικο.

Φταίνε όμως αυτοί, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν κανένα ένσημο στον κανονικό κόσμο;

Ίσως…

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, και όπως αναφέρουν στα κανάλια διάφοροι μεγαλόσχημοι υπουργοί, βασικά ο μόνος που φταίει είναι ο… ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε νεκρούς από καύσωνα; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε χιόνια και αποκλεισμούς; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε σεισμούς και καταποντισμούς; Πνιγμούς, πλημμύρες, ηφαίστεια;

Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ… που παρεμπιπτόντως εδώ και κοντά 19 μήνες έχει πάψει όχι μόνο να είναι κυβέρνηση, αλλά είναι και πλήρως απαξιωμένος στη συνείδηση των πάντων.

Ναι, αλλά φταίει ακόμη και σήμερα.

Πως και γιατί; Ποιος ξέρει; Πάντως φταίει.

Αυτό μας το είπε ξεκάθαρα, μεταξύ άλλων, και ο υπουργός Προ.Πο, όταν ερωτήθη για ποιον λόγο έκλεισε την εθνική οδό, ο αποχιονισμός της οποίας ήταν ευθύνη του ιδιώτη παραχωρησιούχου που την εκμεταλλεύεται, αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να μείνουν ανοικτά τα διόδια.

Και γιατί έκλεισε ο υπουργός τον δρόμο;

Προληπτικά, για το καλό μας, για να μην έχουμε αποκλεισμούς πολιτών, μέσα στα ιχ τους, όπως τότε το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ… ή εκατόμβες νεκρών όπως τότε στο Μάτι (που αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ήταν ο σημερινός ΓΓ του υπουργείου!).

Σπουδαίο επιχείρημα.

Πονάει χέρι, κόβεις κεφάλι και τα ρίχνεις όλα στον ΣΥΡΙΖΑ…

Και ρωτάω εγώ ο ποταπός: Ήταν κάτι το αιφνίδιο; Όχι.

Οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούσαν επί εβδομάδες.

Μάλιστα, ο σφοδρός χιονιάς πρώτα πέρασε από τα βόρεια της χώρας, έδειξε την ισχύ του και μετά από 2 μέρες έφτασε στην Αττική.

Η οποία τον περίμενε και ήταν έτοιμη και θωρακισμένη, όπως μας επαναλάμβαναν μονότονα οι αρμόδιοι.

Μέχρι που έπεσαν οι πρώτες νιφάδες, κατέρρευσαν τα πρώτα δένδρα και αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο βασιλιάς (ή μάλλον ο υπουργός), είναι γυμνός… ολόγυμνος.

Και αμέσως, με εντολή υπουργού, έκλεισε η εθνική.

Με διάφορους κακόβουλους να μιλάνε για δωράκι στην εταιρία, που έτσι δεν θα είναι υπόλογη και δεν θα φάει πρόστιμο βάσει ρήτρας. Και μάλιστα θα έχει δικαίωμα να ζητήσει και βαρβάτη αποζημίωση από το δημόσιο για διαφυγόντα κέρδη.

Τι απάντησε επ’ αυτού ο αρμόδιος υπουργός; «Ναι, αλλά στο Μάτι»; Συμπληρώνοντας «πως φταίει ο συνήθως ύποπτος ΣΥΡΙΖΑ».

Και έρχομαι ξανά εγώ ο κακεντρεχής και ρωτάω. Προς τι λοιπόν όλες αυτές οι υπΕρεσίες;

Γιατί όλες αυτές οι κοστοβόρες προετοιμασίες, με μεροκάματα, υπερωρίες, καύσιμα, μηχανήματα έργου, εκχιονιστικά, τόνους αλάτι, συσκέψεις επί συσκέψεων… κλπ, αφού η λύση (με τις πρώτες νιφάδες) είναι να κλείσουμε την εθνική οδό;

Δεν θα ήταν πιο συνετό αντί για τα παραπάνω να την κλείσουμε με την πρώτη πρόβλεψη της Σούζη, έτσι ώστε να γλιτώσουμε τα έξοδα; Λέω εγώ τώρα…

Και να χειροκροτούν (ως συνήθως) οι διάφοροι λιβανιστές της κυβέρνησης;

Διότι γλιτώσαμε, λένε, τα χειρότερα, όπως τότε επί … ΣΥΡΙΖΑ!

Ναι, αλλά αν το επιχείρημα του υπουργού Προ.Πο το χρησιμοποιούσε και ο υπουργός Εθ. Άμυνας σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, τότε θα μιλούσαμε για «ανικανότητα», μπορεί και για «προδοσία».

Να αρχίσει δηλαδή το μπαμ κι εμείς να αναστείλουμε κάθε στρατιωτική κινητοποίηση για να μην θρηνήσουμε θύματα… να κάνουμε τάιμ άουτ, που θα έλεγε κι ο Τσιτσιπάς (αλήθεια αυτός πήγε φαντάρος, έστω στο Μονακό, όπου έχει και τη φορολογική του έδρα;).

Με αυτά και με αυτά η χώρα συνεχίζει το διαχρονικό της τρέκλισμα, ασχέτως του ποιος την κυβερνάει, και με τελικό συμπέρασμα πως Άγιο είχαμε που έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ και άρα δεν αποκλείονται ιχ στη Μαλακάσα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα αποζημιωθούν, λέει, όλοι οι κάτοικοι περιοχών που έμειναν χωρίς ρεύμα με έκπτωση 10% στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος. Αν καταφέρουν να αποδείξουν βεβαίως ότι έμειναν χωρίς ρεύμα και δεν λένε ψέματα για να κερδίσουν 15-20 ευρώ.

Εξάλλου, εύκολο είναι, τα όποια δικαιολογητικά μπορούν να τα στείλουν ηλεκτρονικά γλιτώνοντας τη γραφειοκρατία. Αν έχουν ρεύμα βέβαια, διότι είναι κι αυτό…

Και μη ξεχνάτε, όπως λένε παντού οι χειροκροτητές, με κάποια χρονική υστέρηση πάντα, παίρνοντας γραμμή από το Μαξίμου… τα ίδια συνέβησαν και στο Τέξας… τα ίδια και στην Αλαμπάμα, δεν είμαστε μόνο εμείς που πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό.

Και ρωτάω ο κακεντρεχής: Μα έχουν ΣΥΡΙΖΑ στο Τέξας; Χμ;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα