Μ. Σουλτς προς τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών: Ακούστε τι σας λένε οι Έλληνες
«Ορισμένοι στην Ελλάδα καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατό να διακοπεί η αποπληρωμή του χρέους, να σταματήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και ταυτόχρονα να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, απολαμβάνοντας τη βοήθεια της ΕΕ». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.
Ο
«Έχω την εντύπωση ότι στην Ευρώπη μιλάμε πάρα πολύ για την Ελλάδα και πολύ λιγότερο για τους Έλληνες», είπε ο πρόεδρος του ΕΚ και συνέχισε λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει και είναι σε κατάσταση απελπισίας. Ο Μάρτιν Σουλτς συνέχισε λέγοντας ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, χωρίς παράλληλα, να βλέπουν κάποιο φως ελπίδας. Ωστόσο, συνέχισε, οι θυσίες αυτές θα αποδώσουν και τα πράγματα θα καλυτερέψουν, δεδομένου ότι η Ευρώπη ρίχνει σήμερα μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη.
Ο Μ. Σουλτς ανέφερε, επίσης, ότι πολλοί είναι αυτοί στην Ελλάδα οι οποίοι δυσφορούν απέναντι στην ανώνυμη γραφειοκρατική εξουσία που ασκεί η Τρόικα και κάλεσε την ΕΕ να εφαρμόσει πολιτικές με ανθρώπινο πρόσωπο.
Εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της ΕΕ αποφεύγουν συστηματικά να επισκεφθούν την Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΚ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι πολλοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βάζουν τα ατομικά τους συμφέροντα πάνω από το συλλογικό συμφέρον και ανέφερε το παράδειγμα πολλών Ελλήνων που βγάζουν τα χρήματά τους από τη χώρα, αντί να επιδείξουν την αλληλεγγύη έναντι των συμπολιτών τους.
Ο Μ. Σουλτς είπε ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια στους Έλληνες ότι ο δρόμος τον οποίο ακολουθούν είναι επώδυνος, αλλά και ότι θα αποδώσει αργότερα. Θα πρέπει επίσης να τους πούμε ότι ο δρόμος της εξόδου από το ευρώ είναι ο πιο επώδυνος.
Ο Μ. Σουλτς επέμεινε, επίσης, ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Τρόικα πρέπει να τηρηθεί και ότι αν η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς αυτή τη συμφωνία, και άλλες χώρες της ευρωζώνης θα αισθανθούν ότι αποδεσμεύονται από αυτήν και θα σταματήσουν τις χρηματοδοτήσεις.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Eurovision 2012 ημιτελικός: Τα αποτελέσματα και οι χώρες που πάνε τελικό
- Η πιο σημαντικη ειδηση της ημερας...
- Aiσχος...
- Καταγγελία αναγνώστη για εμπρησμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ζημιάς 35000 ευρώ
- Παρελθόν το ΕΚΑΣ για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ...
- Αναγνώστης διαμαρτύρεται για τα θέματα των Πανελληνίων
- Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Βιολογία, Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά
- Κι όμως η Ελλάδα κατάφερε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2011!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews

- Τελευταία Νέα Antinews
- Μ. Σουλτς προς τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών: Ακούστε τι σας λένε οι Έλληνες
- Κον Μπεντίτ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο που θα κατέβει στους δρόμους!
- Αναθεώρηση και τροποποίηση των πολιτικών του Μνημονίου ζήτησε ο Σαμαράς
- Αναταράξεις στη ΝΟΔΕ Ηλείας για τον Γ. Κοντογιάννη
- Νέα ένταση στην Πάτρα
- Εἶναι ὁ Τσίπρας…σαμαρικός;
- Αντ. Σαμαράς: Χρειάζεται νέος προσανατολισμός για την ανάπτυξη
- Πολιτικοί σε νευρική κρίση
- Προεκλογικό δωράκι των Βιομηχάνων στο …προλεταριάτο του ΣΥΡΙΖΑ!!!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Αναγνώστης εξηγεί γιατί θα ψηφίσει μνημονιακό κόμμα...
- Τράπεζα Αίματος από τη "δημιουργία, ξανά!"
- Η απάτη του κεντροδεξιού μετώπου
- «Η θρασύτατη επίθεση αποδεικνύει έλλειμμα δημοκρατίας»
- «Κόβει» 27.000 θέσεις εργασίας η Hewlett-Packard
- Β. ΣΤΑΜΑΤΗ: 50.000 ελβετικά φράγκα ξόδεψε σε 15 ημέρες η Κούλα!
- STRESS: Ένας κακός σύμβουλος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
- «Άθληση & Διατροφή, στη γειτονιά μου»: Ολυμπιακό Μουσείο
- Δεν θέλουν τον Πύρρο στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ