Λιβανός: Εμείς σεβόμαστε στην κοινοβουλευτική διαδικασία

Πολιτικό πυρετό προκάλεσε στην Βουλή η απουσία της κυβέρνησης από την διαδικασία παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου για τέσσερα φερόμενα αδικήματα στην υπόθεση Νοβάρτις.

Η απουσία τόσο των υπουργών στα υπουργικά έδρανα όσο και του Πρωθυπουργού ο οποίος επιστρέφει απόψε το βράδυ από την Αίγυπτο προκάλεσε τα σχόλια από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά

την παρέμβαση του κ. Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός ζήτησε τον λόγο για ν’ απαντήσει. "Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για ρεβανσισμό και λιποταξία. Εμείς όμως έχουμε σεβασμό στην διάκριση των εξουσιών. Η ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας είναι ιερή για την δική μας παράταξη", τόνισε ο κ. Λιβανός. Και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαβάσει το Σύνταγμα και να δει το άρθρο 86.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. ο ΠτΒ Κ. Τασούλας έκανε παρατήρηση στον Γ. Ραγκούση) φώναζαν ενώ μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Απευθυνόμενος σε αυτούς ο Λιβανός είπε "φωνάζετε γιατί δεν έχετε σοβαρά επιχειρήματα". Και σχολίασε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε την χειρότερη ομιλία του σήμερα. "Η σημερινή διαδικασία ανήκει στον πυρήνα του Κοινοβουλίου. Εμείς μόνο είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε. Όχι η κυβέρνηση. Γι’ αυτό ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε οι υπουργοί είναι εδώ για να παρεμβαίνουν όπως έκαναν για παράδειγμα οι δικοί σας, όπως έκανε ο κ. Καμμένος. Γι’ αυτό και δεν υπέγραψαν καν την πρόταση για την σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για να αφήσουν την Βουλή να αποφασίσει".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα