Λίστες ΝΔ: Με… αέρα ανανέωσης των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα

Θα απογοητευθήκατε ασφαλώς κι εσείς διαβάζοντας τις (κατ΄ ευφημισμό) “ανανεωμένες” λίστες υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ που δημοσίευσε χθες ο “Τύπος της Κυριακής”. Πραγματικά εν ξέρει τι να πεί κανείς. Δοκιμάζουν τα νεύρα της βάσης, εκείνοι που κάνουν τις διαρροές; Βγάζουν ονόματα για να τα “κάψουν”; Ό,τι και να συμβαίνει το συμπέρασμα είναι ένα από τις λίστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητος μέχρι στιγμής:

ελλιπής ανανέωση, αριστοκρατικοί γόνοι δευτέρας τάξεως, λίγοι δεινόσαυροι και αρκετές σοβαρές υποψηφιότητες. Οι οποίες δεν φτάνουν όμως.

Το στοίχημα της ανανέωσης είναι ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς στις επερχόμενες εκλογές. Δεδομένων των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών για την εφαρμογή του προγράμματός του και των δύσκολων αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει, η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς τη ΝΔ.

Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσουν οι ερασιτεχνισμοί και οι διαρροές. Και να ανοιχτούν επιτέλους στην κοινωνία. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε.

Η πραγματική λίστα υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ (σε αποκλειστικότητα)

Κατά τα άλλα, Επειδή βλέπουμε να δημοσιεύονται κάθε τόσο διάφορες εκλογικές λίστες της ΝΔ (τελείως διαφορετικές μεταξύ τους) και επειδή υποψιαζόμαστε τον άνθρωπο που τις διαρρέει αποφασίσαμε να σπάσουμε το of the record και να αποκαταστήσουμε την τάξη δημοσιεύοντας τις πραγματικές λίστες.

 Α’ ΑΘΗΝΩΝ: Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος  δεν θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο γιατί θα διορισθεί Ισόβιος  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και αρχηγός των συμμαχικών αφγανικών δυνάμεων με έδρα τον Κολωνό. Για τους άλλους δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Απολύτως…

Β’ ΑΘΗΝΩΝ:  Η κινητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει: η οµάδα των «φιλελευθέρων» (Μητσοτάκης, Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ευάγγελος Αντώναρος) θα κατέλθουν ως ένα όνομα: Μιλτιάδης-Ευάγγελος Μησπηκώστας, πέντε σε ένα νοικοκυρεμένα. Θα σαρώσουν σε σταυρούς ενώ θα κόβουν τη βουλευτική αποζημίωση στα πέντε, για να δώσουν το παράδειγμα. Θα εμφανίζονται στη Βουλή εκ περιτροπής, εγκαινιάζοντας το θεσμό του απασχολήσιμου ή part time  βουλευτή. Ο Καμμένος θα κατέβει ως ανεξάρτητος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αντίβαρο στην πενταπλή υποψηφιότητα θα είναι η κάθοδος του Γιάννη Μανώλη. Η νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του πρώην υπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος µετά από 18 χρόνια «µετακινείται» από την εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας για να «ψηθεί» . Ερώτηµα παραµένει αν θα είναι υποψήφιοι ο Ζαγορίτης και ο Ζαγοραίος. Η µάχη θα είναι σκληρή, καθώς από τη Ν.Δ. εκλέγονται στη Β’ Αθηνών  και οι Βαγγέλης Μεϊµαράκης, Γεράσιµος Γιακουµάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας και Αργύρης Ντινόπουλος.  Αν τελικά κατέβει η Βασιλική, θα φάνε όλοι τη σκόνη της.

ΑΤΤΙΚΗ: Τα νέα πρόσωπα είναι ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Πάνος Λειβαδάς, ο Θανάσης Κατσιγιάννης,ο Γιάννης Κατσιθανάσης και  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής Μάκης Γάκης. Συζητείτ

Keywords
Τυχαία Θέματα