Λιγνάδης: Να τεθώ σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης - Τι αναφέρει στο υπόμνημα για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού
Την έξοδο του από τις φυλακές και την περαιτέρω προσωρινή κράτηση του σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης ζητά με το υπόμνημα που κατέθεσε στην 19η Τακτική Ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο καλλιτέχνης που δηλώνει αθώος και για τις τις δύο νέες κατηγορίες για τις οποίες κλήθηκε σήμερα σε απολογία, ζήτησε από την δικαστική λειτουργό να τον θέσει σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, σε κατ' οίκον δηλαδή κράτηση με βραχιολάκι, δηλώνοντας πως θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος για το μέτρο, που εφαρμόζεται στην χώρα πιλοτικά.
Σύμφωνα με το υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη, οι δύο επίσημες καταγγελίες, που τον έφεραν εκ νέου ενώπιον της Ανακρίτριας, είναι "ψευδείς και κατασκευασμένες". Με το υπόμνημα του ο καλλιτέχνης απαντά σε καθέναν από τους δύο άνδρες που ισχυρίζονται πως έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο, τονίζοντας πως δεν βίασε κανέναν τους.
Για τον 24χρονο που καταγγέλει βιασμό του ως ανήλικος, ενόσω ήταν φιλοξενούμενος στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος τον βοηθούσε γιατί είχε προβλήματα στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος τονίζει πως όσα υποστηρίζει ο καταγγέλων δεν αποδεικνύονται από κανένα στοιχείο. Επισημαίνει επίσης πως "το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη, ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο δήθεν βιασθείς δεν απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές μετά τις εγκληματικές ενέργειες που υποτίθεται ότι διέπραξαν σε βάρος του το 2015, αλλά κατέθεσε σχετικά με αυτές μετά από έξι ολόκληρα χρόνια".
Αναφέρει επίσης πως τον Αύγουστο του 2020 "επικοινωνήσαμε ( μέσω πλατφόρμας) και όχι μόνο συζητήσαμε σε φιλικό κλίμα, όπως άλλωστε προκύπτει από την συνομιλία μας, την οποία έχω προσκομίσει, αλλά ο δήθεν βιασθείς με ρώτησε εάν θα ήθελα να μιλήσουμε, ούτως ώστε να κανονίσουμε να πάμε για καφέ, όταν εκείνος θα επέστρεφε από τις διακοπές του". Κατά ον κατηγορούμενο "η επιθυμία του να συναντηθούμε αποδεικνύουν την μία και μοναδική αλήθεια, ότι ουδέποτε τον βίασα! Κανένα θύμα βιασμού δεν αποζητά την συντροφιά του βιαστή του".
Ο κατηγορούμενος υπογραμμίζει, επίσης, πως ακόμη κι αν θα μπορούσε να υποτεθεί "ότι είχαμε συνευρεθεί ερωτικά και ο καταγγέλλων υπέμενε αυτήν την κατάσταση αποβλέποντας στην στέγη και την οικονομική βοήθεια που του παρείχα, το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί θα ήταν αυτό της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας έναντι αμοιβής, το οποίο όμως είναι πλημμέλημα και έχει ήδη παραγραφεί".
Κατά τον καλλιτέχνη ο καταγγέλων από όταν ενηλικιώθηκε, τον Ιούνιο του 2015, δεν επεδίωξε να εργαστεί και να βρει σπίτι ή να γυρίσει στο σπίτι της μητέρα του αλλά αντίθετα "αν και του είχα ξεκαθαρίσει ότι δέχτηκα να τον βοηθήσω, προσφέροντας σε εκείνον στέγη και στηρίζοντας τον οικονομικά και ηθικά, προκειμένου να εξελιχθεί στη ζωή του, η στάση που είχε υιοθετήσει να χαλαρώνει και να διασκεδάζει μόνο, δεν άλλαξε και γι' αυτό μετά το καλοκαίρι του ζήτησα να σταματήσει να έρχεται. Εάν βέβαια εκμεταλλευόμουν την παραμονή του καταγγέλλοντος στο σπίτι μου για να τον βιάζω, δεν θα του ζητούσα να αποχωρήσει".
Για την δεύτερη καταγγελία σε βάρος του, που αφορά βιασμό ενηλίκου, ο καλλιτέχνης αναφέρει πως δεν γνωρίζει καν τον μηνυτή του, τον οποίο χαρακτηρίζει "στρατευμένο μάρτυρα" και υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί σε βάρος του είναι "ένα φανταστικό σενάριο". Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο "ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο διάστημα αυτό να έχει αναφέρει τη γνωριμία μας και την υποτιθέμενη μετάβαση του στο διαμέρισμά μου ως γεγονός σημαντικό στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, όπως επίσης θα ήταν αναμενόμενο να έχει αναφέρει και το δήθεν ραντεβού που υποτίθεται ότι δώσαμε για την επόμενη φορά. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται ένα γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του!".
Ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει, όπως και στις έγγραφες εξηγήσεις του, ότι πρόκειται για κατασκευασμένη υπόθεση από δικηγόρους ενώ στρέφεται ξανά κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. «Στόχος τους είναι ηθική εξόντωσή μου για τους χαρακτηρισμούς του παιδοφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή» καταλήγει.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Τον Μητσοτάκη ρε Αντώνη;
- Μαγνησία: Γάμος «εστία» κορονοϊού – Δεκάδες κρούσματα
- Γλυκά Νερά: Ποιους συνάντησε ο συζυγοκτόνος μετά τη δολοφονία της Καρολάιν;
- Πέθανε ο εφοπλιστής και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δαλακούρας
- Εκκλησία της Κρήτης: «Το εμβόλιο δεν είναι του διαβόλου, δεν περιέχει το …666»
- Αυτός είναι ο γιατρός που καταγγέλλεται για μαϊμού εμβολιασμούς...
- Το αλκοόλ «διαλύει» τον εγκέφαλο ακόμα και σε μικρές δόσεις
- Υπερήφανοι γονείς ο κώστας και η νατάσα καραμανλή
- Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονης από τις Σέρρες
- Το νέο σποτ για τα αδέσποτα από το Φιλοζωικό Σωματείο της Σίφνου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews

- Τελευταία Νέα Antinews
- Τον Μητσοτάκη ρε Αντώνη;
- Χαρδαλιάς: Ισχυρή σύσταση για self test στις χερσαίες μετακινήσεις
- Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανακρίτριας ο Δ. Λιγνάδης - Παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα
- Ανακοινώνονται αύριο οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
- Πώς έχασαν τη μπάλα: Aπό την Αντίπαρο στο Κερατσίνι και από το φαγοπότι με τον Τζεφ Μπέζο στην αντιπαράθεση με την Ρένα Δούρου (VIDEO)
- Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει σχέδιο, διχάζει αντί να ενώνει
- Συνέδριο Economist: Συμφωνία Σχοινά -Σόιμπλε για διαχείριση πανδημίας - Διαφωνία για το μεταναστευτικό
- Κορονοϊός: 2.107 νέα κρούσματα, 10 θάνατοι, 153 διασωληνωμένοι
- Χαρδαλιάς: Σύσταση για self test για τις χερσαίες μετακινήσεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Εξηγήσεις Θ. Φωτίου για το “εγκληματικό άνοιγμα” του τουρισμού: Κοπτοραπτική από τη ΝΔ
- Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ Κ. FRENCH HILL ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
- SMS LIVE: Βάσεις Πανελληνίων 2021- Αποτελέσματα μηχανογραφικό
- Ψηφιακό πιστοποιητικό: πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή
- Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Γιατί δεν πρέπει να επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα
- Αυτός είναι ο γιατρός που καταγγέλλεται για μαϊμού εμβολιασμούς...
- ΟΡΙΣΤΙΚΑ! Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα και πληρότητα 80%...
- Δημήτρης Λιγνάδης: Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το ενδεχόμενο δεύτερης προφυλάκισης
- ΤΩΡΑ- Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Να εμβολιαστούν όλοι οι ιερείς- Η καταστροφή του συνανθρώπου μας, για την εκκλησία είναι αμαρτία