"Λαβωμένος" ο ΣΥΡΙΖΑ από Καμμένο αλλά o Τσίπρας εμμένει: Πάμε μαζί

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν από τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το σαββατοκύριακο.

Για αρχή, η ΚΕ εξέλεξε τη νέα πολιτική της Γραμματεία, με τον Νίκο Παππά και την Ρένα Δούρου( παρά την τραγωδία στο Μάτι) να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των μελών του ανώτατου κομματικού Οργάνου, αφήνοντας πίσω εσωκομματικούς "αντάρτες" , όπως τον Νίκο Φίλη αλλά και εκπροσώπους της "θεσμικής" αντιπολίτευσης,

όπως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Τασία Χριστοδουλούλου.

Πρώτος δε, εξελέγη ο πασοκογενής Αντώνης Κοτσακάς του οποίου η πρωτιά εντυπωσιάζει μεν αλλά δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και τούτο γιατί είναι ήδη από το 2016, εδώ και δυο χρόνια δηλαδή, επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Καλό "σκορ" ψήφων σημείωσε και η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου (7η θέση).

Κατά τα λοιπά (εσωκομματικά), οι εικοσιένας της νέας ΠΓ, εμφανίζουν μια ισορροπία σε ό,τι αφορά τις "τάσεις" εντός του ΣΥΡΙΖΑ: Εκπροσωπείται η Ενωτική Κίνηση ( Παππάς) , οι "53" ( Τσακαλώτος κ.α) καθώς και η ευρύτερη "προεδρική" πλειοψηφία ( Τζανακόπουλος , Βίτσας κλπ).

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι το προηγούμενο διάστημα τα "συντροφικά μαχαιρώματα" για την περιλάλητη σύνθεση της νέας ΠΓ, έδιναν και έπαιρναν.

Καμμένος και Τσίπρας

Στα πιο ουσιώδη τώρα: Κορυφαία στελέχη ( Φίλης, Χριστοδουλοπούλου, Δρίτσας) διατύπωσαν εξόχως ξεκάθαρα το αίτημά τους να απαλλαγεί η Κυβέρνηση από τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο (είναι ενδεικτική η αποστροφή της κ. Χριστοδουλοπούλου η οποία χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, "τραυματική"), χωρίς πάντως να υπάρχει "δια ταύτα" σε αντιπρότασή τους.

Με διαπιστωτικά βέλη και πυρά καταφέρθηκαν οι "δεν πάει άλλο" με τον Π. Καμμένο αλλά στην καρδιά της συζήτησης, ουδείς μπήκε. Ποια είναι η αντιπρόταση; Να διαλυθεί η συμμαχία και να οδηγήσει ο Α. Τσίπρας την χώρα σε εκλογές εδώ και τώρα ή να αναζητηθούν μεμονωμένες περιπτώσεις βουλευτών προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση και να συμπληρωθεί ο "μαγικός" αριθμός 151;

Και αν την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, τα πυρά εναντίον Καμμένου ήταν ομόθυμα και είχαν την "τιμητική" τους, χθες, μπροστά βγήκαν με τοποθετήσεις τους όσοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου" όσο πάει".

Παππάς, Σπίρτζης, Πολάκης αλλά και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, βρίσκονται ξεκάθαρα σε αυτή τη γραμμή, την οποία εξάλλου έχει χαράξει ήδη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας άλλωστε ήταν σαφής ως προς τα μηνύματάτου από την ομιλία που εξεφώνησε το πρωί του Σαββάτου ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ:

Έδωσε απάντηση στα περί εναλλακτικού σεναρίου για τις Πρέσπες και στις "απειλές" Καμμένου ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση, αλλά χωρίς να κάνει καμία ονομαστική αναφορά στον κυβερνητικό του εταίρο, αποφεύγοντας εμφανώς να απαντήσει στις ασυναρτησίες που τουίταρε με μορφή "ριπών" ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, την Παρασκευή.

Ήταν γνωστό πάντως, ότι ο Α. Τσίπρας, δεν προτίθεται να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων Καμμένου καθώς έχει επιλέξει να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του, μέχρι τέλους ( έως ότου τους ...χωρίσει η ζωή δια της Συμφωνίας των Πρεσπών).

Χθες πάντως, με ενα ακόμη από τα γνωστά του tweet , ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, σήμανε τη "λήξη" και αυτού του επεισοδίου στο σίριαλ της συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , λέγοντας πως "και οι ΑΝΕΛ θα μπουν ισχυρότεροι στη Βουλή και ο Αλέξης, θα νικήσει".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα