Κυβέρνηση «σαπουνόπερα»

Με σίριαλ τύπου «Λάμψη» ή «Καλημέρα Ελλάδα» μοιάζει αυτός ο κυβερνητικός θίασος. Καθημερινά για να γραφτούν τα καινούργια επεισόδια και να «εξελίσσεται» το σενάριο του έργου έχουμε επαναλαμβανόμενα επεισόδια που έχουν καταντήσει ρουτίνα. Όπως πχ οι σχέσεις του Καμμένου και του υπουργείου Άμυνας με την κυβέρνηση εν συνόλω, όπως πιο συγκεκριμένα οι σχέσεις και ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Το καινούργιο στόρι διανθίζεται τώρα με το αν θα γίνει ή όχι ο στρατός

«catering» με τους Καμμένο και Τόσκα να αντιπαρατίθενται. Νωρίτερα είχαμε το Μουζάλα, αύριο ποιος ξέρει τι.

Έτσι και στο προσφυγικό. Τσίπρας και Καμμένος πανηγυρίζουν για κάτι που τους επιβάλλει η Μέρκελ και ο Νταβούτογλου από την Άγκυρα όπως είναι η παρουσία του ΝΑΤΟ και μετά παίρνει τηλέφωνο στον γγ του ΝΑΤΟ ο Τσίπρας να παραπονεθεί ότι παραμέρισε τις αριστερές του ευαισθησίες και δέχτηκε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αλλά δεν είναι αποτελεσματικό στη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Έτσι και με την ΕΕ. Πανηγυρίζει για κάθε απόφαση ότι νικάει η διαπραγματευτική του γραμμή και στο τέλος σκοτώνονται μεταξύ τους οι υπουργοί πως θα διαχειριστούν το θέμα, φτάνοντας στο αποκορύφωμα του κυνισμού ο Μουζάλας να λέει ότι δεν εγγυάται ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη!

Έχει παρατραβήξει το κακό. Η κυβέρνηση δεν είναι συγγραφική ομάδα σε σίριαλ. Έχει τις τύχες της χώρας στα χέρια της. Ο Τσίπρας καλό θα ήταν να συμπεριφερθεί ως πρωθυπουργός και όχι ως πρωταγωνιστής τύπου «Γιάγκος Δράκος»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα