Κυβέρνηση 100 ημερών και εκλογών


Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στη Συγγρού παρουσία του προέδρου της ΝΔ ξεκαθαρίστηκε ότι ο Αντώνης  Σαμαράς πήρε το ρίσκο να συμπράξει στην διαχείριση της κατάστασης επειδή εκεί που είχε φτάσει η κατάσταση κινδύνευε η σχέσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σαμαράς μπορούσε να περιμένει πότε θα πέσει ο Παπανδρέου

και να εισπράττει πολιτικά οφέλη. Αυτός όμως θα το έκανε μόνο ένας λαϊκιστής πολιτικός γιατί μέχρι να αποφασίσει να φύγει ο Παπανδρέου η χώρα θα είχε καταστραφεί.

Αποφάσισε λοιπόν ο Σαμαράς να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες που του αναλογούν, θέτοντας δύο προϋποθέσεις

1. Να φύγει ο Παπανδρέου

2. Εκλογές

Η νέα κυβέρνηση ουσιαστικά θα διαχειριστεί την μετάβαση προς τις εκλογές και την ανάδειξη από τον λαό μιας ισχυρής κυβέρνησης που θα επαναδιαπραγματευθεί  το Μνημόνιο. Θα είναι “ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου” και συγκεκριμένα θα εξασφαλίσει την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής,  θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση και θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές με ημερομηνία την 19 Φεβρουαρίου.

Η ΝΔ έδωσε μεν λύση στο αδιέξοδο, αλλά θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης του Κοινοβουλίου. Γι αυτό θεωρεί ότι μόνο η λαϊκή ετυμηγορία για να νιώσουν οι Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνησή του αντιπροσωπεύει πραγματικά.

 Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να συντομευθεί ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών

Η ΝΔ διαβεβαιώνει  παράλληλα ότι στον σύντομο βίο της η κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πάρει νέα επαχθή μέτρα.

Η ΝΔ είναι αντιμνημονιακή και θα παραμείνει αντιμνημονιακή. Το μνημόνιο απέτυχε και αυτό δεν το λέει μόνο η ΝΔ. Το λέει Τρόικα, το είπε η κυρία Μέρκελ στο Λαϊκό Κόμμα.

Η ΝΔ θα ψηφίσει μόνο τη δανειακή σύμβαση και δεν δέχεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Το Ζάππειο 2 ισχύει απολύτως

 Σύμφωνα με δηλώσεις του Βενιζέλου και της Τρόικας τα μέτρα για 2012 έχουν ήδη ληφθεί Τα νέα μέτρα θα πρέπει να  ψηφιστούν μετά τον Ιούνιο του 2012, όπου θα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή.

Με λίγα λόγια: Η Ελλάδα κερδίζει χρόνο στο χείλος της καταστροφής. Στόχος της ΝΔ με την νέα κυβέρνηση είναι η αποκατάσταση της ομαλότητας και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε σε 100 ημέρες ο λαός να αποφασίσει νηφάλια και χωρίς εκβιαστικά τελεσίγραφα ένα καλύτερο μέλλον

Ο Αντώνης Σαμαράς, εγγυάται ότι παραμένει σταθερός στην πολιτική της νέας μεταπολίτευσης και της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα