Κυβέρνηση - Αττική Οδός: Κοκορομαχίες ανικάνων

Υπό τη «σκιά» της συνεχιζόμενης «κοκορομαχίας» ανάμεσα στην κυβέρνηση με την εταιρία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» θα διεξαχθούν οι προβλεπόμενες στη Βουλή διαδικασίες, μετά από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Αν και οι αρμόδιοι υπουργοί επιχειρούν να «σκεπάσουν με χιόνι»

τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την αναμενόμενη, σφοδρή χιονόπτωση (υποδεικνύοντας σαν υπαίτια την εταιρία) με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει το Antinews, διαφαίνεται ότι οι κρατικοί μηχανισμοί αντέδρασαν στο «και πέντε», δηλαδή όταν το φαινόμενο της κακοκαιρίας «Ελπίς» ήδη είχε αρχίσει να αναπτύσσεται.

Για λογαριασμό της κυβέρνησης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μεταξύ άλλων, έχει υποστηρίξει ότι, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρίας τους οποίους έχει χαρακτηρίσει ως «ψευδείς», ουδέποτε από την πλευρά της «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» τέθηκε αίτημα προληπτικής απαγόρευσης φορτηγών και βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, έχει αναφέρει ότι οι εταιρείες διαχείρισης, μεταξύ των οποίων οι Αττικές Διαδρομές, είχαν εγγυηθεί ότι θα μπορούσαν να διαχειριστούν το φαινόμενο και να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Από την πλευρά της, η εταιρία έχει υποστηρίξει ότι κατά τη διάρκεια 2 συντονιστικών συσκέψεων υπό τον κ. Στυλιανίδη (στις 21 και 23 Ιανουαρίου), οι υπεύθυνοι της είχαν ζητήσει εξαρχής ρητά το αίτημα για την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων από την Κυριακή το βράδυ, όπως είχε αποφασιστεί σε αντίστοιχες συγκυρίες στο παρελθόν.

Μάλιστα, οι αρμόδιοι της εταιρίας φέρονται να είχαν τονίσει ότι παρά την ετοιμότητα της, με 35 εκχιονιστικά οχήματα σε 70 χλμ., η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των οδηγών όσο και για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Πού τελικά βρίσκεται η αλήθεια και ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο;

Δεδομένου ότι οι κινήσεις της εταιρίας ήδη βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αρχών και θα διαφανεί κατά πόσο οι ισχυρισμοί της είναι αληθείς ή «ψευδείς», όπως υποστήριξε ο κ. Στυλιανίδης, από τα στοιχεία που παρουσιάζει το Antinews φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αρμόδιοι των κρατικών μηχανισμών, αντί να προλάβουν τις εξελίξεις, αντέδρασαν στο «και πέντε».

Απαγόρευσαν την κυκλοφορία από τις… 2 το μεσημέρι της Δευτέρας

Συγκεκριμένα, οι ανακοινώσεις από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδος βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, εκδόθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας και το μέτρο είχε εφαρμογή από τις 2 μ.μ. της ίδιας ημέρας (!), όταν δηλαδή ήδη χιλιάδες αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό και σε μεγάλες κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και των γύρων περιοχών.

Η καθυστερημένη από την πλευρά της Τροχαίας ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι οι πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη αντέδρασαν «κατόπιν εορτής».

Αντί να έχουν ανακοινώσει τουλάχιστον μια ημέρα πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ή στη χειρότερη από το βράδυ της Κυριακής (δεδομένου ότι οι μετεωρολόγοι τονίζουν πως είχαν ενημερώσει την κυβέρνηση με απόλυτη ακρίβεια για τη χρονική έναρξη της αναμενόμενης κακοκαιρίας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών) τα μέτρα ανακοινώθηκαν όταν ήδη δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν, εγκλωβίζοντας χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες οχημάτων ακόμη και για περισσότερο από 24 ώρες.

[photo_0]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα