Κύριε Φίλη, είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία;

Καλά, δεν τις δέσαμε και σκοινί - κορδόνι τις δηλώσεις Φίλη και του πρωθυπουργού ότι ξεκινάνε φέτος τα σχολεία χωρίς ελλείψεις. Αλλά στην προκειμένη πρόκειται για εμφανή κοροϊδία.

Γράφαμε και χτες ότι το υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα τα μεγάλα παράπονα των

γονέων στις ιδιαίτερα μεγάλες ελληνικές κοινότητες στη Γερμανία (“Εγκαταλείπουν στη μοίρα τους τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό”), με αποτέλεσμα να προβούν ακόμα και σε συμβολική κατάληψη του Γραφείου Εκπαίδευσης στο Μόναχο.

Τώρα βλέπουμε ότι μόλις χτες δόθηκε το πρόγραμμα σπουδών και για όλη την εβδομάδα δεν υπάρχει ούτε μια ώρα Ελληνικά (!). Μόνον Γερμανικά, Αγγλικά και Γυμναστική. Καλά, κύριε Φίλη, ελληνικό είναι το σχολείο ή γερμανικό;

Διότι, αν συνεχιστεί έτσι, δεν υπάρχει λόγος να στέλνουν οι Έλληνες της Γερμανίας τα παιδιά τους σε ελληνικό σχολείο. Εκτός κι αν δεν θεωρείτε ότι οι εκεί Έλληνες δεν αξίζουν να έχουν ελληνικό σχολείο.

Ελλείψεις, και μάλιστα τεράστιες, υπάρχουν και στα σχολεία στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό. Και, επιτέλους, ας σταματήσουν την κοροϊδία στην κυβέρνηση ότι για πρώτη φορά στην εποχή του μνημονίου, ξεκίνησαν τα σχολεία χωρίς προβλήματα.

[photo_0]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα