Κυριάκο άσε το Μαξίμου και πάρε το αεροπλάνο

Μαθαίνουμε ότι από το Μέγαρο Μαξίμου παρήγγειλαν για αύριο… γλυκό κεράσι. Θέλουν να κεράσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη που θα κάνει για να ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα να του λέει τα δικά του. Πόσο καλός διαπραγματευτής είναι και πόσο εθνική ανάγκη είναι να ψηφίσει και η ΝΔ το όνομα Μακεδονία.

Θα πάει ο Κυριάκος, απ’ ότι μαθαίνουμε για κανένα 10λεπτο το πολύ, ίσα – ίσα να φάει το κερασάκι, να βγει η φωτογραφία με τον πρωθυπουργό και να έχει να λέει μετά ότι τους εγκλώβισε

όλους στη δική του ατζέντα. Μιας και η υπόθεση καταλήγει σε ναυάγιο ο Τσίπρας έξυπνα ποιούμενος απλά τους βάζει όλους στο ίδιο κάδρο της αποτυχίας.

Ως κακόβουλες χαρακτηρίζονται οι φήμες που λένε ότι ο Κυριάκος θα εμφανιστεί στο Μαξίμου φορώντας κελεμπία για δυο λόγους. Η πρώτη για να είναι έτοιμος για το ταξίδι του, αμέσως μετά, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο δεύτερος για να μην αναγνωριστεί, για να μην καταλάβουν οι δεξιοί ότι πήγε να συνομιλήσει με τον πολιτικό απατεώνα.

Υπάρχει και ο τρίτος λόγος που έχει να κάνει με τις Απόκριες, αλλά αυτό το αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας.

Όμως, για να σοβαρευτούμε. Αυτά τα περί ηθικής τάξης και καθήκοντος που αναγκάζουν τους πολιτικούς αρχηγούς να γίνουν τα… κανίς του Τσίπρα δεν το καταλαβαίνουμε.

Θα έπρεπε όλοι να του πουν στο τηλέφωνο ότι δεν θα πάνε κι αν θέλει ας συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Και πρώτος ο Κυριάκος έπρεπε να καταγγείλει το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζει ο πρωθυπουργός και να μην πάει. Να σηκωθεί και να πάει στα Εμιράτα να τρώει χουρμάδες αντί το κερασάκι στου Μαξίμου. Κι ας τον κατηγορήσουν ότι δεν είναι θεσμικός, ότι αποφεύγει το διάλογο ή ότι καταστρατηγεί την πολιτική ηθική.

Ε και, να τον κατηγορήσουν αυτοί που έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας; Που ενημερώνουν τον αρχιεπίσκοπο και τον στρατάρχη Καμμένο και μετά σέρνουν τους υπόλοιπους στην αυλή του Μαξίμου;

Και τι να πει η ΝΔ άραγε με αυτόν που δεν έχει πρόβλημα να ονομάζεται και Μακεδονία και όπως αλλιώς; Τι να πουν μ’ αυτόν που επί ένα μήνα ασκεί μυστική διπλωματία κι ενδεχομένως επιβλαβή για τη χώρα;

Κυριάκο άσε το Μαξίμου και πάρε το αεροπλάνο. Αλλά αυτό θέλει κότσια για να αντέξεις αυτά που θα σου πουν. Μωρέ δίκιο είχε ο Σαμαράς που δεν υποδέχθηκε τον καταστροφέα της χώρας τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκο, Μαξίμου,kyriako, maximou